Deze T-Prime Concept GTE is een stevig uit de kluiten gewassen, vierwielaangedreven plug-in hybride met de dimensies van een fullsize SUV of crossover. De link naar de volgende generatie van de Touareg is daarmee snel gelegd, want zoals geweten is de opvolger van het topmodel uit het SUV-gamma van de Duitse constructeur bijna klaar voor zijn lancering. Het ontwerp sluit nauw aan bij de nieuwe designtaal van het merk met strakke en stijlvolle trekken.

Voor de aandrijving van de T-Prime wordt beroep gedaan op plug-in hybride technologie. Een 252 pk sterke 2 liter-turbomotor krijgt de hulp van een elektromotor met 135 pk, wat samen een systeemvermogen van 381 pk en 700 Nm koppel oplevert. Daarmee lukt een sprint van 0 tot 100 km/u in ongeveer 6 seconden en kan het verbruik onder de 3 liter per 100 km blijven, terwijl de T-Prime ook 50 km ver raakt op enkel de batterijen.

Deze concept car pakt verder uit met een fraai interieur met tal van innovatieve snufjes, die worden bediend via aanraakschermen, swipes en stemcommando's en weldra zullen opduiken in de nieuwe Volkswagen-modellen. (Belga)

Deze T-Prime Concept GTE is een stevig uit de kluiten gewassen, vierwielaangedreven plug-in hybride met de dimensies van een fullsize SUV of crossover. De link naar de volgende generatie van de Touareg is daarmee snel gelegd, want zoals geweten is de opvolger van het topmodel uit het SUV-gamma van de Duitse constructeur bijna klaar voor zijn lancering. Het ontwerp sluit nauw aan bij de nieuwe designtaal van het merk met strakke en stijlvolle trekken.Voor de aandrijving van de T-Prime wordt beroep gedaan op plug-in hybride technologie. Een 252 pk sterke 2 liter-turbomotor krijgt de hulp van een elektromotor met 135 pk, wat samen een systeemvermogen van 381 pk en 700 Nm koppel oplevert. Daarmee lukt een sprint van 0 tot 100 km/u in ongeveer 6 seconden en kan het verbruik onder de 3 liter per 100 km blijven, terwijl de T-Prime ook 50 km ver raakt op enkel de batterijen.Deze concept car pakt verder uit met een fraai interieur met tal van innovatieve snufjes, die worden bediend via aanraakschermen, swipes en stemcommando's en weldra zullen opduiken in de nieuwe Volkswagen-modellen. (Belga)