De combinatie van een SUV en een cabriolet lijkt wat vreemd, maar de trend werd reeds ingezet met de Range Rover Evoque Convertible en zou wel eens snel een nieuwe hit kunnen worden. Ook Volkswagen lijkt mee op de kar te willen springen. Dat kunnen we opmaken uit de T-Cross Breeze, een studiemodel dat zo goed als productieklaar lijkt.

Deze SUV-cabriolet is vrij compact. Hij heeft het formaat van de Polo en zal zich dus wellicht op een breed publiek richten. Dat blijkt ook uit de aandrijving. Onder de motorkap zit een bescheiden 1,0 liter turbobenzine met 110 pk en 175 Nm die gekoppeld is aan een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling.

Naast zijn bijzondere koetswerkvorm, trekt de T-Cross Breeze ook de aandacht met zijn innovatief interieurdesign waarin vrijwel alle knoppen verdwenen, behalve voor de ramen en het plooidak. De bediening van de andere boordfuncties gebeurt via aanraakschermen of handgebaren.(Belga)

De combinatie van een SUV en een cabriolet lijkt wat vreemd, maar de trend werd reeds ingezet met de Range Rover Evoque Convertible en zou wel eens snel een nieuwe hit kunnen worden. Ook Volkswagen lijkt mee op de kar te willen springen. Dat kunnen we opmaken uit de T-Cross Breeze, een studiemodel dat zo goed als productieklaar lijkt. Deze SUV-cabriolet is vrij compact. Hij heeft het formaat van de Polo en zal zich dus wellicht op een breed publiek richten. Dat blijkt ook uit de aandrijving. Onder de motorkap zit een bescheiden 1,0 liter turbobenzine met 110 pk en 175 Nm die gekoppeld is aan een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling.Naast zijn bijzondere koetswerkvorm, trekt de T-Cross Breeze ook de aandacht met zijn innovatief interieurdesign waarin vrijwel alle knoppen verdwenen, behalve voor de ramen en het plooidak. De bediening van de andere boordfuncties gebeurt via aanraakschermen of handgebaren.(Belga)