Volkswagen toont GTI-versie van de Polo

15/12/17 om 19:44 - Bijgewerkt om 19:46

Bron: Belga

Volkswagen opent nog dit jaar het orderboekje voor de gloednieuwe GTI-versie van hun jongste Polo. Deze snelste versie van de compacte Volkswagen zal voor het eerst de kaap van de 200 pk ronden.

Volkswagen toont GTI-versie van de Polo

Volkswagen toont GTI-versie van de Polo © BELGA

Verder is het de eerste wagen in zijn segment die over Front Assist beschikt (die de omgeving voor de wagen monitort) en hij is leverbaar met de digitale cockpit (Active Info Display) die eerder in andere Volkswagen-modellen werd geïntroduceerd. De GTI is herkenbaar aan het rode biesje in het radiatorrooster, een kenmerk dat zelfs de eerste generatie van de Golf GTI al sierde. Het interieur wordt afgewerkt met de obligate geruite zetelbekleding.

De TSI benzinemotor levert 200 pk en 320 Nm en wordt aan een gerobotiseerde DSG-transmissie met zes versnellingen gekoppeld. Met dat potentieel spurt de Polo in 6,7 seconden van 0 tot 100 km/u en hij haalt een topsnelheid van 237 km/u. Ondanks deze potige prestaties haalt hij een normverbruik van 5,9 l/100 km. Op de Duitse markt koop je deze Polo GTI al vanaf 23.950 euro.(Belga)

Onze partners