nieuws

Volkswagen stelt Virtus voor

  • Bijgewerkt om
  • Bron : Belga

De Volkswagen Polo krijgt er nu ook een versie met kofferbak bij. Die kreeg de naam Virtus en beleeft zijn primeur op de Braziliaanse markt.

Terwijl in Europa een hatchback erg populair is, kennen de sedanversies met kofferbak elders veel meer succes. Vandaar dat Volkswagen ook zo'n variant aanbiedt op basis van de nieuwe Polo. Dat model maakt zijn debuut in Zuid-Amerika en werd Virtus gedoopt. Of de Virtus ook naar Europa komt is verre van zeker. De Virtus werd een maatje groter dan de Polo, wat vrij eenvoudig was dankzij het modulaire platform. De sedan werd zo 4,48 meter lang (42,5 cm langer dan de Polo) en heeft ook een 8 cm langere wielbasis die zo aangroeide tot 2,65 meter. Deze rekoperatie levert uiteraard meer zitruimte achterin en een riante kofferinhoud van 510 liter op.

Het design is zeer harmonieus en integreert het extra volume achteraan keurig in het geheel. Het interieur is vrijwel volledig identiek aan dat van de Polo met eveneens een digitaal dashboard. Voor aandrijving behoort de 1.0 TSI met 115 pk en 200 Nm tot de mogelijke motorisaties. Hij kan gekoppeld worden aan een manuele vijfbak of een zestrapsautomaat. Aangezien er in Brazilië ook op ethanol wordt gereden, is er eveneens een versie op deze brandstof beschikbaar.(Belga)

Gocar.be