Volkswagen onthult nieuwe Jetta

18/01/18 om 17:50 - Bijgewerkt om 17:52

Bron: Belga

Niet toevallig beleefde de nieuwe Jetta zijn wereldpremière op het Salon van Detroit, want de Verenigde Staten is de belangrijkste markt voor deze compacte berline.

Volkswagen onthult nieuwe Jetta

Volkswagen onthult nieuwe Jetta © BELGA

Met een productietotaal van 17,5 miljoen wagens is ook de Jetta een wereldwijde bestseller voor Volkswagen. Vooral in de Verenigde Staten viel hij steeds erg in de smaak want alleen daar werden er 3,2 miljoen exemplaren van verkocht. Het is dan ook geen verrassing te horen dat Volkswagen de nieuwe zevende generatie speciaal voor deze markt heeft ontwikkeld.

De Noord-Amerikaanse klanten verkiezen nog steeds een berline en daarom kreeg de nieuwe Jetta de stijl van een fraaie vierdeurscoupé mee. Inderdaad, net een kleine broer van de prestigieuze Arteon die eveneens zijn debuut maakt op de Amerikaanse markt.

Naast zijn nieuwe styling, pakt de Jetta uit met een ruimere en geactualiseerde uitrusting, waarbij vooral een volledig digitaal dashboard en de geconnecteerde rijhulpsystemen in het oog springen. De Jetta is een volgende stap in de volledige vernieuwing van het merkgamma van VW die tegen 2020 afgerond moet zijn. Momenteel ontbreekt dit model in het Europese aanbod en het is nog onzeker of de Jetta binnenkort ook in de Belgische showrooms zal opduiken.(Belga)

Onze partners