Volkswagen bevestigde eerder al dat het met de ID. R een gooi wil doen naar het record voor elektrisch aangedreven wagens op de Nordschleife, een recordpoging die deze zomer moet plaatsvinden. Daar blijft het echter niet bij. Terwijl andere projecten momenteel nog nader bestudeerd worden, kondigt de constructeur uit Wolfsburg aan dat het team ook naar China gaat, om daar de legendarische Tianmen Shan Big Gate Road te beklimmen. Deze pas leidt naar de top van de Tianmenberg, een toeristische trekpleister die zich ongeveer 1.500 km ten zuidwesten van Peking bevindt. Kenmerkend voor de pas te midden een prachtig landschap is de smalle weg van 11 km lang met maar liefst 99 bochten. In China noemt men dit wel eens de poort naar het paradijs.

Aangezien er tot dusver nooit een recordpoging werd ondernomen op dit parcours, organiseert Volkswagen China een wedstrijd waarin de deelnemers een virtuele chrono op de tabellen kunnen zetten. In september zal Romain Dumas dan trachten de beste chrono te verbeteren, maar ditmaal in realiteit. "Ik kende vanzelfsprekend deze weg niet, behalve van op video of foto", vertelt de 41-jarige Fransman. "Het landschap is adembenemend, recht uit een film. De weg kronkelt hard en is op bepaalde plaatsen zeer smal en behoorlijk hobbelig. Het zal zonder twijfel een zeer bijzondere ervaring zijn, maar ik kijk er echt naar uit om dit te mogen proberen."

Bij Volkswagen zijn de blikken uiteraard volop gericht op deze operatie in China. "Ons doel is om een nieuw hoofdstuk aan te snijden voor elektrische voertuigen en, op hetzelfde moment, de elektrische strategie van Volkswagen in het land te ondersteunen", bevestigt Sven Smeets, Volkswagen Motorsport directeur.(Belga)

Volkswagen bevestigde eerder al dat het met de ID. R een gooi wil doen naar het record voor elektrisch aangedreven wagens op de Nordschleife, een recordpoging die deze zomer moet plaatsvinden. Daar blijft het echter niet bij. Terwijl andere projecten momenteel nog nader bestudeerd worden, kondigt de constructeur uit Wolfsburg aan dat het team ook naar China gaat, om daar de legendarische Tianmen Shan Big Gate Road te beklimmen. Deze pas leidt naar de top van de Tianmenberg, een toeristische trekpleister die zich ongeveer 1.500 km ten zuidwesten van Peking bevindt. Kenmerkend voor de pas te midden een prachtig landschap is de smalle weg van 11 km lang met maar liefst 99 bochten. In China noemt men dit wel eens de poort naar het paradijs.Aangezien er tot dusver nooit een recordpoging werd ondernomen op dit parcours, organiseert Volkswagen China een wedstrijd waarin de deelnemers een virtuele chrono op de tabellen kunnen zetten. In september zal Romain Dumas dan trachten de beste chrono te verbeteren, maar ditmaal in realiteit. "Ik kende vanzelfsprekend deze weg niet, behalve van op video of foto", vertelt de 41-jarige Fransman. "Het landschap is adembenemend, recht uit een film. De weg kronkelt hard en is op bepaalde plaatsen zeer smal en behoorlijk hobbelig. Het zal zonder twijfel een zeer bijzondere ervaring zijn, maar ik kijk er echt naar uit om dit te mogen proberen."Bij Volkswagen zijn de blikken uiteraard volop gericht op deze operatie in China. "Ons doel is om een nieuw hoofdstuk aan te snijden voor elektrische voertuigen en, op hetzelfde moment, de elektrische strategie van Volkswagen in het land te ondersteunen", bevestigt Sven Smeets, Volkswagen Motorsport directeur.(Belga)