Hiermee wil Volkswagen een eenvoudige en betaalbare productie op kleine schaal voor andere constructeurs mogelijk maken en tegelijk zelf profiteren van de kostenvoordelen door de schaalvergroting van de productie van het MEB-platform voor elektrische aandrijvingen. Op deze manier zal individuele elektrische mobiliteit in de toekomst voor veel meer mensen betaalbaar en bruikbaar worden.

De Volkswagen Groep heeft in een eerste fase ongeveer 15 miljoen zuiver elektrische voertuigen op het MEB-platform gepland. e.GO Mobile AG uit Aken wordt nu de eerste externe partner die het platform zal gebruiken om elektrische auto's op de markt te brengen als aanvulling op het Volkswagen-gamma. Een concreet voertuigproject wordt momenteel gepland. Met de ID. Buggy toonde Volkswagen op het Autosalon van Genève al de mogelijkheden van het MEB-platform, ook voor een kleinschalige productie, die hiermee gemakkelijk en goedkoop gerealiseerd kan worden.

Dr. Herbert Diess, CEO van Volkswagen AG: "Dat wij platformspecialisten zijn, hebben wij bewezen met ons MQB. Op dit platform zijn al meer dan 100 miljoen van onze voertuigen gebaseerd. Met het MEB-platform verplaatsen we deze succesformule naar het elektrotijdperk en stellen we ons open voor derden. Het MEB-platform moet gevestigd worden als standaard van de e-mobiliteit."(Belga)

Hiermee wil Volkswagen een eenvoudige en betaalbare productie op kleine schaal voor andere constructeurs mogelijk maken en tegelijk zelf profiteren van de kostenvoordelen door de schaalvergroting van de productie van het MEB-platform voor elektrische aandrijvingen. Op deze manier zal individuele elektrische mobiliteit in de toekomst voor veel meer mensen betaalbaar en bruikbaar worden.De Volkswagen Groep heeft in een eerste fase ongeveer 15 miljoen zuiver elektrische voertuigen op het MEB-platform gepland. e.GO Mobile AG uit Aken wordt nu de eerste externe partner die het platform zal gebruiken om elektrische auto's op de markt te brengen als aanvulling op het Volkswagen-gamma. Een concreet voertuigproject wordt momenteel gepland. Met de ID. Buggy toonde Volkswagen op het Autosalon van Genève al de mogelijkheden van het MEB-platform, ook voor een kleinschalige productie, die hiermee gemakkelijk en goedkoop gerealiseerd kan worden.Dr. Herbert Diess, CEO van Volkswagen AG: "Dat wij platformspecialisten zijn, hebben wij bewezen met ons MQB. Op dit platform zijn al meer dan 100 miljoen van onze voertuigen gebaseerd. Met het MEB-platform verplaatsen we deze succesformule naar het elektrotijdperk en stellen we ons open voor derden. Het MEB-platform moet gevestigd worden als standaard van de e-mobiliteit."(Belga)