Een echte verrassing was de onthulling van de Volkswagen Arteon op het Salon van Genève natuurlijk niet. Het Duitse merk stuurde al geruime tijd teasers de wereld in van zijn nieuwe vierdeurscoupé, die sterk gelijkt op de Sport Coupé Concept uit 2015.

De Arteon komt halfweg dit jaar op de markt en wordt het nieuwe topmodel in het Volkswagen-aanbod. Daarmee onderscheidt hij zich duidelijker van de Passat, waarmee hij de technische basis deelt. De onderbouw is ook hier het modulaire MQB-platform, dat in verschillende afmetingen voor de nieuwe VW-modellen wordt gebruikt. Hetzelfde geldt voor de aandrijving met de bekende benzine- of dieselmotoren met vermogens tussen 150 en 280 pk, die naargelang de versie de voorwielen of alle vier de wielen aandrijven.

Deze premium Volkswagen staat ook voor stijl, ruimte, luxe en een zeer complete uitrusting. De gestrekte coupélijn maakt van de Arteon een fraaie verschijning, maar door de lange wielbasis valt het interieur toch zeer ruim uit, met een koffer die zelfs tot 1.557 liter kan slikken als de achterbank wordt neergeklapt. Verder kan dit nieuwe topmodel uiteraard beschikken over de nieuwste snufjes op vlak van veiligheid en infotainment. Naast een basisversie krijgt de Arteon ook een luxueuzere Elegance en een sportievere R-Line variant. (Belga)

Een echte verrassing was de onthulling van de Volkswagen Arteon op het Salon van Genève natuurlijk niet. Het Duitse merk stuurde al geruime tijd teasers de wereld in van zijn nieuwe vierdeurscoupé, die sterk gelijkt op de Sport Coupé Concept uit 2015.De Arteon komt halfweg dit jaar op de markt en wordt het nieuwe topmodel in het Volkswagen-aanbod. Daarmee onderscheidt hij zich duidelijker van de Passat, waarmee hij de technische basis deelt. De onderbouw is ook hier het modulaire MQB-platform, dat in verschillende afmetingen voor de nieuwe VW-modellen wordt gebruikt. Hetzelfde geldt voor de aandrijving met de bekende benzine- of dieselmotoren met vermogens tussen 150 en 280 pk, die naargelang de versie de voorwielen of alle vier de wielen aandrijven.Deze premium Volkswagen staat ook voor stijl, ruimte, luxe en een zeer complete uitrusting. De gestrekte coupélijn maakt van de Arteon een fraaie verschijning, maar door de lange wielbasis valt het interieur toch zeer ruim uit, met een koffer die zelfs tot 1.557 liter kan slikken als de achterbank wordt neergeklapt. Verder kan dit nieuwe topmodel uiteraard beschikken over de nieuwste snufjes op vlak van veiligheid en infotainment. Naast een basisversie krijgt de Arteon ook een luxueuzere Elegance en een sportievere R-Line variant. (Belga)