Die mild hybride aandrijving is een systeem op 48 volt waarbij een compacte elektromotor de verbrandingsmotor ondersteunt. Dit gebeurt enkel gedurende de rijfases waar de verbrandingsmotor het meest verbruikt, zoals bij het vertrekken en het versnellen. De elektromotor vormt één geheel met de generator en wordt via een riem aangedreven. De generator laadt tijdens het rijden een lithium-ion batterij op die een spanning heeft van 48 volt. Bij het vertrekken werkt dezelfde generator als elektromotor en assisteert hij de verbrandingsmotor. Het systeem zal zo vaak als mogelijk de verbrandingsmotor uitschakelen en er is ook een functie waarbij de wagen gaat freewheelen en zo lang als mogelijk "uitbolt" zonder de verbrandingsmotor te gebruiken.

VW geeft aan dat het deze technologie op alle types verbrandingsmotor zal toepassen (benzine, diesel en CNG). Het 48 voltsysteem zal eerst op de Golf worden gemonteerd en zal in een latere fase ook voor de rest van het gamma worden uitgerold. Audi heeft momenteel al enkele modellen waar men ook 48 volt gebruikt, maar daar dient deze hogere spanning om een luchtcompressor aan te drijven die de turbo bijstaat. Dergelijk hybride systemen recupereren hun eigen energie en worden bijgevolg nooit via het stopcontact bijgeladen.(Belga)

Die mild hybride aandrijving is een systeem op 48 volt waarbij een compacte elektromotor de verbrandingsmotor ondersteunt. Dit gebeurt enkel gedurende de rijfases waar de verbrandingsmotor het meest verbruikt, zoals bij het vertrekken en het versnellen. De elektromotor vormt één geheel met de generator en wordt via een riem aangedreven. De generator laadt tijdens het rijden een lithium-ion batterij op die een spanning heeft van 48 volt. Bij het vertrekken werkt dezelfde generator als elektromotor en assisteert hij de verbrandingsmotor. Het systeem zal zo vaak als mogelijk de verbrandingsmotor uitschakelen en er is ook een functie waarbij de wagen gaat freewheelen en zo lang als mogelijk "uitbolt" zonder de verbrandingsmotor te gebruiken. VW geeft aan dat het deze technologie op alle types verbrandingsmotor zal toepassen (benzine, diesel en CNG). Het 48 voltsysteem zal eerst op de Golf worden gemonteerd en zal in een latere fase ook voor de rest van het gamma worden uitgerold. Audi heeft momenteel al enkele modellen waar men ook 48 volt gebruikt, maar daar dient deze hogere spanning om een luchtcompressor aan te drijven die de turbo bijstaat. Dergelijk hybride systemen recupereren hun eigen energie en worden bijgevolg nooit via het stopcontact bijgeladen.(Belga)