Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer kiest voor Opel Combo op CNG

28/12/17 om 10:53 - Bijgewerkt om 10:56

Bron: Belga

Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zet in op aardgas (CNG) als brandstof voor zijn voertuigen. Het agentschap bestelde zopas 45 Opel Combo's op deze brandstof, die schoner is dan benzine of diesel.

Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer kiest voor Opel Combo op CNG

Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer kiest voor Opel Combo op CNG © BELGA

Het wagenpark van het AWV in Vlaanderen legt jaarlijks 10,3 miljoen kilometers af. Om de ecologische voetafdruk van die activiteiten te beperken, kiest men voor voertuigen die op CNG rijden (compressed natural gas). Met de aankoop van deze 45 Opels wordt ongeveer 10% van de vloot compacte bestelwagens aangedreven door CNG-motoren. De meerderheid van de vloot voertuigen van AWV wordt gebruikt om het Vlaamse wegennet te inspecteren en met deze ingreep wil men het wagenpark vergroenen. De wagens vervangen bestelwagens die werden aangedreven door benzinemotoren.

Deze Opels zullen jaarlijks 15.000 km rijden, wat neerkomt op 675.000 km voor de hele CNG-vloot. De nieuwe voertuigen halen een ecoscore van 75 en dat is duidelijk beter dan de minimumdoelstelling die de ganse Vlaamse regio heeft vooropgesteld voor haar voertuigen. Het is overigens de bedoeling om tegen 2020 naar en ecoscore van 67 te evolueren voor bestelwagentjes. Guy Van Gaever (B2B-manager bij Opel Belgium) is uiteraard tevreden met deze keuze. "De voordelen van CNG voor auto's zijn legio, want de brandstof is veel goedkoper dan benzine. Bovendien stoten deze motoren minder CO2 uit dan vergelijkbare benzineversies." In Vlaanderen hoeft men tot 2020 op dergelijke voertuigen geen BIV of rijbelasting te betalen.(Belga)

Onze partners