Vijf EuroNCAP-sterren voor de Range Rover Velar

05/10/17 om 17:47 - Bijgewerkt om 17:48

Bron: Belga

De nieuwe Range Rover Velar haalt een prima score van 5 sterren op de EuroNCAP crashtesten, met 93 procent voor de bescherming van volwassenen en 85 procent voor de bescherming van kinderen.

Vijf EuroNCAP-sterren voor de Range Rover Velar

Vijf EuroNCAP-sterren voor de Range Rover Velar © BELGA

De Range Rover Velar toont hiermee aan niet alleen tot de meest verleidelijke maar ook tot de veiligste luxe-SUV's op de markt te behoren. Het vierde lid van de Range Rover-familie behaalde een score van 93 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden, 85 procent voor de bescherming van kinderen en 74 procent voor de bescherming van voetgangers. De Velar beschikt daarvoor over tal van geavanceerde rijhulpsystemen, zoals "Autonomous Emergency Braking with Pedestrian Detection". Deze geavanceerde technologie detecteert dreigende frontale aanrijdingen met andere voertuigen of voetgangers en remt de wagen automatisch af. De testers van EuroNCAP bekroonden het systeem met het maximum van zes punten voor voetgangerdetectie.

Door de uitstekende botsbescherming te combineren met geavanceerde actieve-veiligheidssystemen, helpt de Velar de bestuurders om ongevallen te voorkomen en biedt hij tegelijk een uitstekende passieve-veiligheidsuitrusting om de gevolgen tot het minimum te beperken wanneer een ongeval toch onvermijdelijk is. EuroNCAP besloot: "In de tests bij snelwegsnelheden liet de autonome noodremhulp uitstekende prestaties optekenen door botsingen te vermijden of de gevolgen ervan te beperken. Bij de test met een zijdelingse barrière en de nog zwaardere test met een zijdelingse impact tegen een paal werden alle kritieke lichaamsdelen goed beschermd en behaalde de Range Rover Velar het maximum van de punten."(Belga)

Onze partners