Renault is best trots op de Euro NCAP resultaten van zijn nieuwe Captur, die intussen al bij de verdelers staat. De SUV behaalde immers vijf sterren, de maximale score, in de nieuwe testprocedure. De Captur rust op het nieuwe, gereputeerde, modulaire platform van de groep, waarvan ook al onder meer de nieuwe Clio gebruik maakt.

De wagen geniet dus van een verbeterde structuur van het koetswerk en de stoelen en efficiëntere veiligheidsgordels die gebruik maken van de Fix4sure technologie, die de inzittenden nog beter op hun plaats houden en onderuit wegschuiven bij een crash tegengaan. Het ruime interieur laat ook toe een kinderstoel op de buitenste zitplaatsen achteraan te monteren op de Isofix bevestigingspunten. Verder heeft de nieuwe Captur standaard een zeer complete veiligheidsuitrusting met 6 airbags, ABS met noodremhulp, camera's en radars voor onder andere rijstrookbewaking en verkeersbordherkenning, snelheidsregeling, een gordelverklikker op de vijf zitplaatsen, en een noodhulpoproep.

De optimale zichtbaarheid wordt ook verzekerd door een 360° camera, 100% ledverlichting, automatische ontsteking van de lichten en een elektrochromatische binnenspiegel. Tenslotte laat de nieuwe elektronische architectuur van de Captur ook een actief noodremsysteem met herkenning van voetgangers, fietsers en andere voertuigen toe en luidt de Assistant Autoroute Trafic de eerste fase van autonoom rijden in.(Belga)

Renault is best trots op de Euro NCAP resultaten van zijn nieuwe Captur, die intussen al bij de verdelers staat. De SUV behaalde immers vijf sterren, de maximale score, in de nieuwe testprocedure. De Captur rust op het nieuwe, gereputeerde, modulaire platform van de groep, waarvan ook al onder meer de nieuwe Clio gebruik maakt.De wagen geniet dus van een verbeterde structuur van het koetswerk en de stoelen en efficiëntere veiligheidsgordels die gebruik maken van de Fix4sure technologie, die de inzittenden nog beter op hun plaats houden en onderuit wegschuiven bij een crash tegengaan. Het ruime interieur laat ook toe een kinderstoel op de buitenste zitplaatsen achteraan te monteren op de Isofix bevestigingspunten. Verder heeft de nieuwe Captur standaard een zeer complete veiligheidsuitrusting met 6 airbags, ABS met noodremhulp, camera's en radars voor onder andere rijstrookbewaking en verkeersbordherkenning, snelheidsregeling, een gordelverklikker op de vijf zitplaatsen, en een noodhulpoproep.De optimale zichtbaarheid wordt ook verzekerd door een 360° camera, 100% ledverlichting, automatische ontsteking van de lichten en een elektrochromatische binnenspiegel. Tenslotte laat de nieuwe elektronische architectuur van de Captur ook een actief noodremsysteem met herkenning van voetgangers, fietsers en andere voertuigen toe en luidt de Assistant Autoroute Trafic de eerste fase van autonoom rijden in.(Belga)