Deze nieuweling moet nog deze zomer bij de dealer staan en zal minstens 57.300 euro kosten. Deze nieuweling wil vooral geraffineerd zijn, dat merk je zowel aan het koetswerk als binnenin. Langs de buitenkant zijn bijvoorbeeld de deurgrepen in het koetswerk verzonken wanneer de wagen op slot is. De Velar heeft ook een hoge gordellijn en een zacht aflopend dak. Hij is groter dan de Evoque en iets korter dan de Sport. Binnenin wil hij vooral hoogtechnologisch overkomen.

Op de centrale console zitten twee grote aanraakschermen. Op het bovenste kan men het infotainment bedienen en op het scherm eronder zit de bediening voor meer functionele zaken zoals de ventilatie en de verschillende rijmodi voor de vierwielaandrijving. De technische basis neemt hij over van de Jaguar F-Pace. Daarom zal hij ook de drie dieselmotoren (2.0 met 180 of 240 en 3.0 met 300 pk) van de Jag SUV overnemen. Benzineklanten worden bediend met de 2.0 turbomotor, goed voor 250 pk of een 3.0 met supercharger die 380 pk levert. Alle versies hebben uiteraard vierwielaandrijving.(Belga)

Deze nieuweling moet nog deze zomer bij de dealer staan en zal minstens 57.300 euro kosten. Deze nieuweling wil vooral geraffineerd zijn, dat merk je zowel aan het koetswerk als binnenin. Langs de buitenkant zijn bijvoorbeeld de deurgrepen in het koetswerk verzonken wanneer de wagen op slot is. De Velar heeft ook een hoge gordellijn en een zacht aflopend dak. Hij is groter dan de Evoque en iets korter dan de Sport. Binnenin wil hij vooral hoogtechnologisch overkomen. Op de centrale console zitten twee grote aanraakschermen. Op het bovenste kan men het infotainment bedienen en op het scherm eronder zit de bediening voor meer functionele zaken zoals de ventilatie en de verschillende rijmodi voor de vierwielaandrijving. De technische basis neemt hij over van de Jaguar F-Pace. Daarom zal hij ook de drie dieselmotoren (2.0 met 180 of 240 en 3.0 met 300 pk) van de Jag SUV overnemen. Benzineklanten worden bediend met de 2.0 turbomotor, goed voor 250 pk of een 3.0 met supercharger die 380 pk levert. Alle versies hebben uiteraard vierwielaandrijving.(Belga)