Verkiezing 4x4 van het Jaar 2018

21/12/17 om 19:57 - Bijgewerkt om 19:59

Bron: Belga

Eerder deze maand beoordeelde een jury het huidige 4x4-aanbod in ons land. Dat leverde zeven klassenwinnaars op: de Citroën C3 Aircross, Seat Ateca, VW Tiguan Allspace, Range Rover Velar, Land Rover Discovery, Nissan Navara en de Volvo XC60 T8.

Verkiezing 4x4 van het Jaar 2018

Verkiezing 4x4 van het Jaar 2018 © BELGA

Toen de Verkiezing 4x4 van het Jaar 25 jaar geleden van start ging, was de keuze beperkt tot enkele terreinwagens en pick-ups, waarvan het marktaandeel ten opzichte van de ganse automobielmarkt verwaarloosbaar was. Intussen zijn de SUV's niet meer uit het straatbeeld weg te denken. In bepaalde segmenten halen ze een marktaandeel van meer dan 30% en er is geen enkel segment, van de kleinste stadswagens tot de meest luxueuze limousines, waarin zich geen SUV in de strijd werpt.

Vandaar dat organisator Ludo De Ravet het hele marktaanbod had ingedeeld in 7 categorieën om een objectieve en correcte beoordeling mogelijk te maken. Zo werden bij de crossovers de Citroën C3 Aircross en de Seat Ateca de winnaars in de klassen A en B. De VW Tiguan Allspace was de populairste SUV en de Range Rover Velar de overtuigendste concurrent in de categorie Luxe SUV. In de categorie Offroad, waarmee het 25 jaar geleden allemaal begon, was de Land Rover Discovery de beste. Tenslotte werd de Nissan Navara de winnaar bij de Pick-ups en zegevierde de Volvo XC60 T8 bij de Hybrides.(Belga)

Onze partners