Het idee lijkt geniaal: eigenaars van 100% elektrische wagens toelaten langere ritten te maken, bij noodgevallen of gewoon als ze met de auto op vakantie willen vertrekken. De elektrische generator van 20kW op de aanhangwagen wordt gevoed door een Tata-verbrandingsmotor van Indische origine die de wagen onderweg van stroom voorziet.

Hiermee krijgt bijvoorbeeld de Renault Zoe een rijbereik van 600 km, dat eigenlijk onbeperkt wordt als steeds de brandstoftank (van 35 liter) van de EP Tender wordt bijgevuld. Eens de homologatie rond is, wordt de EP Tender eenvoudig via een kabel met uw elektrische auto verbonden en kan er onmiddellijk verder gereden worden. De EP Tender zal verhuurd worden en het bedrijf dat het project beheert plant een netwerk met servicepunten om de 50 km. Een jaarlijks abonnement zou 40 euro kosten. Reken daarbij nog 69 euro om zo'n 800 km af te leggen. Handig!(Belga)

Het idee lijkt geniaal: eigenaars van 100% elektrische wagens toelaten langere ritten te maken, bij noodgevallen of gewoon als ze met de auto op vakantie willen vertrekken. De elektrische generator van 20kW op de aanhangwagen wordt gevoed door een Tata-verbrandingsmotor van Indische origine die de wagen onderweg van stroom voorziet. Hiermee krijgt bijvoorbeeld de Renault Zoe een rijbereik van 600 km, dat eigenlijk onbeperkt wordt als steeds de brandstoftank (van 35 liter) van de EP Tender wordt bijgevuld. Eens de homologatie rond is, wordt de EP Tender eenvoudig via een kabel met uw elektrische auto verbonden en kan er onmiddellijk verder gereden worden. De EP Tender zal verhuurd worden en het bedrijf dat het project beheert plant een netwerk met servicepunten om de 50 km. Een jaarlijks abonnement zou 40 euro kosten. Reken daarbij nog 69 euro om zo'n 800 km af te leggen. Handig!(Belga)