Per Lenhoff en Magdalena Lindman, respectievelijk 'Senior Manager' en 'Technical Expert in Traffic Safety Data Analysis', werken in het veiligheidscentrum van Volvo Cars, waar de meest complexe crashtests worden uitgevoerd. Ze werden door het NHTSA beloond voor hun bijdrage aan de verkeersveiligheid. Ze werken al jaren aan de ontwikkeling van diverse systemen die de inzittenden van een wagen beschermen bij een impact. Ze gebruiken hierbij fysieke methoden en worden bijgestaan door computers die realistische ongevallen opnemen en reproduceren. Op die manier wil men het veiligheidsniveau in de praktijk verhogen.

Lenhoff en Lindman hebben bijvoorbeeld de veiligheidssystemen in de nieuwste Volvo-modellen zoals de XC60 danig verbeterd. Deze nieuwe XC60 beschikt standaard over tal van rijhulpsystemen die bijzonder gesofisticeerd zijn. "We zijn erg blij dat Magdalena Lindman en Per Lenhoff voor hun werk worden beloond door de NHTSA. Het DNA van Volvo wordt bepaald door mensen die weten wat er nodig is om de veiligheid in een wagen te verhogen. Wij willen geen toegevingen doen op vlak van veiligheid van weggebruikers en we hebben een duidelijk doel voor ogen. Tegen 2020 mogen in een nieuwe Volvo's geen doden of zwaargewonden meer vallen", meent Malin Ekholm, vicepresident van het veiligheidscentrum van Volvo Cars.(Belga)

Per Lenhoff en Magdalena Lindman, respectievelijk 'Senior Manager' en 'Technical Expert in Traffic Safety Data Analysis', werken in het veiligheidscentrum van Volvo Cars, waar de meest complexe crashtests worden uitgevoerd. Ze werden door het NHTSA beloond voor hun bijdrage aan de verkeersveiligheid. Ze werken al jaren aan de ontwikkeling van diverse systemen die de inzittenden van een wagen beschermen bij een impact. Ze gebruiken hierbij fysieke methoden en worden bijgestaan door computers die realistische ongevallen opnemen en reproduceren. Op die manier wil men het veiligheidsniveau in de praktijk verhogen. Lenhoff en Lindman hebben bijvoorbeeld de veiligheidssystemen in de nieuwste Volvo-modellen zoals de XC60 danig verbeterd. Deze nieuwe XC60 beschikt standaard over tal van rijhulpsystemen die bijzonder gesofisticeerd zijn. "We zijn erg blij dat Magdalena Lindman en Per Lenhoff voor hun werk worden beloond door de NHTSA. Het DNA van Volvo wordt bepaald door mensen die weten wat er nodig is om de veiligheid in een wagen te verhogen. Wij willen geen toegevingen doen op vlak van veiligheid van weggebruikers en we hebben een duidelijk doel voor ogen. Tegen 2020 mogen in een nieuwe Volvo's geen doden of zwaargewonden meer vallen", meent Malin Ekholm, vicepresident van het veiligheidscentrum van Volvo Cars.(Belga)