VAB-Gezinswagens van het Jaar 2020 bekend

VAB-Gezinswagens van het Jaar 2020 bekend © belga

Naar jaarlijkse gewoonte ging mobiliteitsorganisatie VAB op zoek naar de ‘VAB-Gezinswagen van het Jaar’. Dit leverde in totaal drie winnaars op, één per categorie: Renault Clio, Citroën C5 Aircross en Kia e-Niro.

Voor de verkiezing van de ‘VAB-Gezinswagen van het Jaar 2020′ reed een jury van 21 autojournalisten en 52 gezinnen maar liefst 24 auto’s proef. Er worden winnaars aangeduid in drie klassen: Categorie 1 tot 20.000 euro, Categorie 2 tot 31.000 euro en Categorie 3 voor geëlektrificeerde voertuigen.

In de Categorie 1, waar de focus dit jaar lag op compacte auto’s, won de Renault Clio voor de Citroën C3 en de Opel Corsa. De gezinnen loofden de Renault Clio als “een vinnige wagen met een mooi design en sportieve details.”

Winnaar in de drukbevolkte Categorie 2 met maar liefst 13 wagens, werd de Citroën C5 Aircross, die men omschreef als “een elegante SUV met veel beenruimte en een grote koffer.” De tweede plaats ging naar de Skoda Scala en derde werd de Ford Focus Clipper.

Tenslotte werd de Kia e-Niro bekroond in de snel groeiende categorie voor geëlektrificeerde wagens, waar hij overtuigde als “fijne wagen, perfect voor gezinnen met een krachtige, aangename motor.” De podiumplaatsen gingen hier naar de Nissan Lead en de Hyundai Kona EV. (Belga)