Het ziet er naar uit dat klassieke autosleutels zullen verdwijnen. De voorbije jaren werden ze vervangen door een 'keyless kaart' of een 'sleutelhanger' (vaak met een geïntegreerde fysieke sleutel) die automatisch de sloten ontgrendelt waarna je ook kan starten. Sinds kort kunt u zelfs uw smartphone (met een specifieke app) als sleutel gebruiken. Maar al deze apparaten vormen ook een probleem, want ze zijn te hacken en dat geeft dieven vrij spel.

Om de veiligheid te verhogen ontwikkelen veel bedrijven (zoals Synaptics, maar ook autofabrikanten) vingerafdrukherkenning. De sensoren op de deuren en de startknop zouden zeer geavanceerd zijn, en een stuk verfijnder dan de sensoren die bijvoorbeeld op onze smartphones worden gebruikt.

Naast vingerafdrukken bestuderen specialisten ook andere biometrische herkenningsmogelijkheden zoals de iris van onze ogen en gezichtsmorfologie. Hyundai speelt op dit gebied een voortrekkersrol en zou spoedig vingerafdrukdetectie op de markt brengen op de nieuwe Santa Fe SUV voor de Chinese markt. Op dit ogenblik zijn er geen concrete plannen voor de Europese markt.(Belga)

Het ziet er naar uit dat klassieke autosleutels zullen verdwijnen. De voorbije jaren werden ze vervangen door een 'keyless kaart' of een 'sleutelhanger' (vaak met een geïntegreerde fysieke sleutel) die automatisch de sloten ontgrendelt waarna je ook kan starten. Sinds kort kunt u zelfs uw smartphone (met een specifieke app) als sleutel gebruiken. Maar al deze apparaten vormen ook een probleem, want ze zijn te hacken en dat geeft dieven vrij spel. Om de veiligheid te verhogen ontwikkelen veel bedrijven (zoals Synaptics, maar ook autofabrikanten) vingerafdrukherkenning. De sensoren op de deuren en de startknop zouden zeer geavanceerd zijn, en een stuk verfijnder dan de sensoren die bijvoorbeeld op onze smartphones worden gebruikt. Naast vingerafdrukken bestuderen specialisten ook andere biometrische herkenningsmogelijkheden zoals de iris van onze ogen en gezichtsmorfologie. Hyundai speelt op dit gebied een voortrekkersrol en zou spoedig vingerafdrukdetectie op de markt brengen op de nieuwe Santa Fe SUV voor de Chinese markt. Op dit ogenblik zijn er geen concrete plannen voor de Europese markt.(Belga)