Dit is het eerste Europese initiatief van dit genre en het is de bedoeling om de obstakels te overwinnen die elektromobiliteit op het eiland in de weg staan zoals de beperkte autonomie en het gebrek aan laadpalen op het kleine eiland. Voor deze Eco tour di Sicilia voorziet men 200 Renaults Zoé in de vloot van Sicily by Car. De Zoé is vandaag de enige elektrische auto op de markt die voor een breed publiek toegankelijk is. Hij haalt een autonomie van 400 km volgens de NEDC-cyclus en in realistische omstandigheden komt hij ongeveer 300 km ver.

Dit project vergt de uitrol van een netwerk van laadpalen op het eiland. Enel zal er ongeveer 400 installeren in de belangrijkste dorpjes die op de toeristische route liggen. De plaatselijke bevolking kan uiteraard ook gebruik maken van het netwerk om haar eigen elektrische voertuigen te laden. Door op deze route onderweg bij te kunnen laden, krijgen de gebruikers veel meer bewegingsvrijheid, zowel in de stad als erbuiten.(Belga)

Dit is het eerste Europese initiatief van dit genre en het is de bedoeling om de obstakels te overwinnen die elektromobiliteit op het eiland in de weg staan zoals de beperkte autonomie en het gebrek aan laadpalen op het kleine eiland. Voor deze Eco tour di Sicilia voorziet men 200 Renaults Zoé in de vloot van Sicily by Car. De Zoé is vandaag de enige elektrische auto op de markt die voor een breed publiek toegankelijk is. Hij haalt een autonomie van 400 km volgens de NEDC-cyclus en in realistische omstandigheden komt hij ongeveer 300 km ver. Dit project vergt de uitrol van een netwerk van laadpalen op het eiland. Enel zal er ongeveer 400 installeren in de belangrijkste dorpjes die op de toeristische route liggen. De plaatselijke bevolking kan uiteraard ook gebruik maken van het netwerk om haar eigen elektrische voertuigen te laden. Door op deze route onderweg bij te kunnen laden, krijgen de gebruikers veel meer bewegingsvrijheid, zowel in de stad als erbuiten.(Belga)