Twee derde Europese automobilisten wil zelf kunnen rijden, ook met autonome auto

15/12/17 om 19:41 - Bijgewerkt om 19:42

Bron: Belga

Mazda heeft zopas een onderzoek laten uitvoeren bij Europese automobilisten in het licht van de autonoom rijdende auto die elke dag een stapje dichterbij komt. Opvallend is dat heel wat automobilisten interesse tonen voor deze nieuwe technologie, maar ze willen bovenal... zelf blijven rijden.

Twee derde Europese automobilisten wil zelf kunnen rijden, ook met autonome auto

Twee derde Europese automobilisten wil zelf kunnen rijden, ook met autonome auto © BELGA

De studie toont verder aan dat ongeveer een derde van de bevraagden positief staat tegenover de komst van de autonome auto. Het is ook opvallend dat dit zowel het geval is bij de jongere respondenten (tussen 18 en 24 jaar) als bij de meer ervaren bestuurders (35 tot 44 jaar).

Volgens Mazda duiden deze cijfers op een belangrijke connectie tussen de auto en zijn bestuurder, want meer dan twee derde van de bestuurders wil dat een autonome auto ook nog de mogelijkheid biedt om er zelf mee te rijden. Dit impliceert ook dat de conventionele bedieningsorganen zoals stuur, pedalen en dashboard niet meteen kunnen verdwijnen. De meeste automobilisten zijn duidelijk nog niet klaar om alles uit handen te geven en ervaren nog steeds 'rijplezier' aan hun dagelijkse ritten.(Belga)

Onze partners