Triumph vernieuwt Speed Triple

12/02/18 om 14:58 - Bijgewerkt om 14:59

Bron: Belga

In 1994 bracht Triumph zijn eerste Speed Triple roadster op de markt. Nu 23 jaar later behoudt de nieuwe generatie de persoonlijkheid van het oorspronkelijke model en voegt er de noodzakelijke moderne technologie aan toe.

Triumph vernieuwt Speed Triple

Triumph vernieuwt Speed Triple © BELGA

Deze roadster blijft nog steeds een machine die de nodige sensaties verzekert. Zijn 1050cc driecilinder werd opgevoerd tot 150 pk en 117 Nm en garandeert zo opnieuw topprestaties. Daarbij werd het geluid van de Engelse driepitter nog versterkt en virieler. Deze Triumph zal verkrijgbaar zijn in twee versies: S en RS, waarbij de laatste een gesofisticeerdere ophanging krijgt aangemeten.

Deze nieuwe evolutie laat vooral toe de opgelopen technologische achterstand tegenover de concurrentie dicht te rijden. Zo krijgt de Speed Triple een 5" TFT dashboard, led-verlichting, een verbeterde ABS met bochtenfunctie en een keyless go waarbij de sleutel niet meer in het slot moet gestoken worden om te rijden. Verder verfijnden en radicaliseerden de designers de look van deze motorfiets, die nog steeds verleidt en overtuigt met zijn sterke persoonlijkheid. De Triumph Speed Triple blijft zo heel herkenbaar tussen de hedendaagse roadsters met zijn compact kontje en zijn dubbele koplampen.(Belga)

Onze partners