Op uiterlijk gebied zie je enkel aan de afwerkdetails en de kleuren een onderscheid. Mechanisch zijn er wel evoluties. Er komt een nieuwe generatie van de 1050 cc grote driepitter die een uitgesproken karakter heeft. De constructeur voorziet nieuw gevormde verbrandingskamers die voor extra koppel zorgen en een "free flow" uitlaat.

Net zoals de andere Tigers heeft hij een "drive by wire" systeem. We zien ook nieuwe boordelektronica, een snelheidsregelaar en een gerobotiseerde koppeling. Zo kan de bestuurder in de stad of bij lange trajecten meer ontspannen rijden. De motor is ook leverbaar met tractiecontrole met drie rijmodi: Road, Sport en Rain. Verder zien we aanpassingen aan de bekleding met een regelbare kuip, handbeschermers en nieuwe voetsteunen.

Deze nieuwe Tiger Sport werd op 12 februari voorgesteld op de London Motorcycle Show. Vanaf juni moet dit model bij de dealers staan.(Belga)

Op uiterlijk gebied zie je enkel aan de afwerkdetails en de kleuren een onderscheid. Mechanisch zijn er wel evoluties. Er komt een nieuwe generatie van de 1050 cc grote driepitter die een uitgesproken karakter heeft. De constructeur voorziet nieuw gevormde verbrandingskamers die voor extra koppel zorgen en een "free flow" uitlaat.Net zoals de andere Tigers heeft hij een "drive by wire" systeem. We zien ook nieuwe boordelektronica, een snelheidsregelaar en een gerobotiseerde koppeling. Zo kan de bestuurder in de stad of bij lange trajecten meer ontspannen rijden. De motor is ook leverbaar met tractiecontrole met drie rijmodi: Road, Sport en Rain. Verder zien we aanpassingen aan de bekleding met een regelbare kuip, handbeschermers en nieuwe voetsteunen. Deze nieuwe Tiger Sport werd op 12 februari voorgesteld op de London Motorcycle Show. Vanaf juni moet dit model bij de dealers staan.(Belga)