Triumph Speedmaster 2018, cool rijden

13/10/17 om 14:51 - Bijgewerkt om 14:52

Bron: Belga

De Speedmaster in een comfortabele customversie op basis van de Bonneville. Deze nieuwe generatie legt de klemtoon op rijplezier en is minder prestatiegericht.

Deze nieuwe Speedmaster is gebaseerd op de technische basis en het chassis van de nieuwe Bonneville die door een parallel twin van 1.200 cc wordt aangedreven. Voor deze versie levert het blok extra koppel dan in de Bonneville T120. Zo wordt de motor voldoende dynamisch en getuigt de Speedmaster meer dan ooit van karakter. Deze Speedmaster mag dan al klassiek ogen, hij heeft moderne technologie aan boord met een elektronisch gashendel, twee rijmodi (Road & Rain), een snelheidsregelaar, ABS, uitschakelbare tractiecontrole, bekrachtigde koppeling en startonderbreker.

Verder getuigt ook deze motor van het tijdloze design dat we kennen van het Bonneville-gamma maar met de coole aanpak die we ook al in de recent gelanceerde Bobber-versie zagen. In het geval van de Speedmaster gaat het om een touring-aanpak en een losse stijl. Dankzij de regelbare hoogte van het zadel, is er een erg lage zithouding mogelijk . Ook het stuur kan naar achter worden ingesteld en de voetsteunen staan fel vooruit wat garant staan voor een bijzonder comfortabele rijhouding. Op het salon van Milaan zullen de details worden onthuld.(Belga)

Onze partners