In tussentijd blijft Honda de viercilindermotoren leveren voor deze discipline. Triumph heeft een akkoord afgesloten voor drie seizoenen met Dorna, die de commerciële rechten van de MotoGP beheert.

De motor waarover het gaat is de 765 cc grote driecilinder uit de Street Triple RS die 123 pk levert in de straatmotor. Het gaat om een fraai klinkende, krachtige en karaktervolle motor. Voor Triumph is het ook een commerciële meevaller want sportieve klanten kunnen voortaan "met dezelfde motor als in de Moto2" rijden. Dit blok wordt eveneens in de Daytona 675R (Street Triple met volledige kuip) geïnstalleerd, een model dat in de Supersport categorie wordt gebruikt. De Moto2 staat technisch op hoog niveau en de motor krijgt de nieuwste technologieën, die hem nog krachtiger maken.

Julián Simón, wereldkampioen 125 cc in 2009 en vicekampioen Moto2 en testpiloot voor Moto2 beschrijft de motor als volgt: "de driecilinder voelt erg krachtig aan in het middengebied. Het blok reageert erg direct maar blijft perfect te doseren, er zit heel wat potentieel in het blok dus de piloten gaan zich amuseren."(Belga)

In tussentijd blijft Honda de viercilindermotoren leveren voor deze discipline. Triumph heeft een akkoord afgesloten voor drie seizoenen met Dorna, die de commerciële rechten van de MotoGP beheert. De motor waarover het gaat is de 765 cc grote driecilinder uit de Street Triple RS die 123 pk levert in de straatmotor. Het gaat om een fraai klinkende, krachtige en karaktervolle motor. Voor Triumph is het ook een commerciële meevaller want sportieve klanten kunnen voortaan "met dezelfde motor als in de Moto2" rijden. Dit blok wordt eveneens in de Daytona 675R (Street Triple met volledige kuip) geïnstalleerd, een model dat in de Supersport categorie wordt gebruikt. De Moto2 staat technisch op hoog niveau en de motor krijgt de nieuwste technologieën, die hem nog krachtiger maken. Julián Simón, wereldkampioen 125 cc in 2009 en vicekampioen Moto2 en testpiloot voor Moto2 beschrijft de motor als volgt: "de driecilinder voelt erg krachtig aan in het middengebied. Het blok reageert erg direct maar blijft perfect te doseren, er zit heel wat potentieel in het blok dus de piloten gaan zich amuseren."(Belga)