In de Amerikaanse staat Oklahoma veroordeelde een jury autofabrikant Toyota tot het betalen van een schadevergoeding van 3 miljoen dollar (2.3 miljoen euro). Toyota wordt aansprakelijk gesteld voor een auto-ongeval. Dat meldt Reuters.

Het is de eerste veroordeling sinds de fabrikant in 2009 verschillende wagens terugriep wegens problemen met de versnellingen.

Auto sloeg op hol

Het ongeval vond plaats in september 2007. De Camry van de 76-jarige Jean Bookout sloeg op hol. De vrouw kon niet meer remmen en crashte met volle snelheid. Zij raakte hierbij gewond, haar 70-jarige vriendin die naast haar zat kwam om het leven.

Toyota ontkent dat er mankementen waren aan de wagen van Bookout, maar de jury weerlegde deze verdediging.

200 aanklachten

Dit is de eerste keer dat slachtoffers gelijk krijgen voor het gerecht en dat Toyota moet betalen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het niet bij deze ene schadevergoeding blijven.

Zoals deze aanklacht werden er al meer dan 200 ingediend in de Verenigde Staten. Toyota geeft aan tot nu toe al 1,6 miljard dollar aan economische schade geleden te hebben. (AVE)

In de Amerikaanse staat Oklahoma veroordeelde een jury autofabrikant Toyota tot het betalen van een schadevergoeding van 3 miljoen dollar (2.3 miljoen euro). Toyota wordt aansprakelijk gesteld voor een auto-ongeval. Dat meldt Reuters. Het is de eerste veroordeling sinds de fabrikant in 2009 verschillende wagens terugriep wegens problemen met de versnellingen. Het ongeval vond plaats in september 2007. De Camry van de 76-jarige Jean Bookout sloeg op hol. De vrouw kon niet meer remmen en crashte met volle snelheid. Zij raakte hierbij gewond, haar 70-jarige vriendin die naast haar zat kwam om het leven.Toyota ontkent dat er mankementen waren aan de wagen van Bookout, maar de jury weerlegde deze verdediging. Dit is de eerste keer dat slachtoffers gelijk krijgen voor het gerecht en dat Toyota moet betalen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het niet bij deze ene schadevergoeding blijven. Zoals deze aanklacht werden er al meer dan 200 ingediend in de Verenigde Staten. Toyota geeft aan tot nu toe al 1,6 miljard dollar aan economische schade geleden te hebben. (AVE)