Toyota toont i-Ride en i-Walk concepts

17/10/17 om 11:03 - Bijgewerkt om 11:05

Bron: Belga

Toyota pakt op het autosalon van Tokio uit met enkele concepten die een originele kijk leveren op de mobiliteit van de toekomst in een stedelijke omgeving.

Toyota toont i-Ride en i-Walk concepts

Toyota toont i-Ride en i-Walk concepts © BELGA

De i-Ride en i-Walk vervoegen de eerder voorgestelde Concept-i op de Toyota-stand tijdens het autosalon van Tokio. Het zijn geen traditionele voertuigen en zeker geen voorlopers van nieuwe Toyota-modellen. Wel geven deze concepten een idee van alternatieve, toekomstige vervoersoplossingen in een stedelijke omgeving. En dat is altijd interessant.

De i-Ride is een compacte elektrische stadswagen met een rijbereik van 150 kilometer die specifiek werd ontwikkeld voor rolstoelgebruikers. Zo voorzien de vleugeldeuren en de naar buiten schuivende stoelen een makkelijke toegang, verloopt de besturing met een joystick en biedt de koffer plaats aan een rolstoel. De i-Walk is dan weer een driewieler waarop de gebruiker rechtstaat. Dit elektrische voertuig met een autonomie van 20 kilometer heeft een variabele wielbasis die zich aanpast aan de snelheid. De i-Walk is bovendien intelligent want hij leest de weg een aantal meters vooruit en kan zo inspelen op mogelijk gevaar dat hij zelfs geheel automatisch kan ontwijken.(Belga)

Onze partners