Toyota Safety Sense in 10 miljoen voertuigen

28/11/18 om 08:54 - Bijgewerkt om 08:57

Bron: Belga

Toyota geeft aan dat het Safety Sense pakket al in meer dan 10 miljoen voertuigen van het merk werd geïntegreerd. Het gaat om een korf van rijhulpsystemen die de Japanse constructeur tegen een erg aantrekkelijk tarief aanbiedt.

Toyota Safety Sense in 10 miljoen voertuigen

Toyota Safety Sense in 10 miljoen voertuigen © BELGA

Safety Sense omvat tal van functies die gebruik maken van een camerasysteem. Deze camera's zitten bovenaan de voorruit en de data die ze verzamelen zijn cruciaal voor de werking van een noodstop assistent, een adaptieve snelheidsregelaar, een rijstrook assistent, verkeersbordherkenning en een grootlicht assistent. Het enige rijhulpsysteem dat niet tot het pack behoort in een dode hoek assistent.

Los daarvan kan deze technologie heel wat ongevallen voorkomen of op zijn minst de gevolgen ervan beperken. Bovendien is het pack - in tegenstelling tot vergelijkbare technologie bij andere constructeurs - best betaalbaar. Daarom zijn ongeveer 90% van de nieuw verkochte Toyota's op de Europese, de Noord-Amerikaanse en de Japanse markt met deze technologie uitgerust. Eerder dit jaar lanceerde Toyota de tweede generatie van Safety Sense.(Belga)

Onze partners