Toyota's worden nog veiliger in 2018

06/12/17 om 19:34 - Bijgewerkt om 19:37

Bron: Belga

Toyota lanceerde het Safety Sense pack in 2015 en intussen zijn een groot aantal van de modellen er mee uitgerust. De actieve veiligheidssnufjes zijn ontworpen om zoveel mogelijk ongevallen te voorkomen. In 2018 komt de tweede generatie er aan.

Net als de andere constructeurs weet ook Toyota dat de democratisering van de veiligheidssystemen zal bijdragen tot een beperking van het aantal ongevallen op de weg. Het Toyota Safety Sense pack werd in 2015 gelanceerd en omvat momenteel het pre-collision systeem met stadsfunctie (PCS), rijstrookbewaking, verkeersbordherkenning en automatisch reageren op verkeerslichten. Sommige modellen zijn ook reeds uitgerust met een adaptieve cruise control en PCS met voetgangersherkenning. Binnen twee jaar zullen meer dan 5 miljoen Toyota's deze systemen aan boord hebben.

De tweede generatie van de Toyota Safety Sense brengt tal van verbeteringen, waaronder een geëvolueerd pre-collision systeem en een nieuw systeem voor rijstrookbewaking in het verkeer. De wagens die ermee uitgerust zullen zijn (naargelang het model en de versie) beschikken dan over een monolens camera en een krachtigere radar waarmee gevaarlijke situaties nog beter opgespoord kunnen worden. Deze systemen zijn steeds uiterst compact om makkelijk in de voertuigen geplaatst te kunnen worden. De Toyota Safety Sense "2" worden geleidelijk aan in het gamma gebracht op de nieuwe modellen die vanaf 2018 op de markt komen.(Belga)