Toyota start vandaag een belangrijk nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de RAV4, die vooral zal worden herinnerd als één van de eerste moderne SUV-modellen. Deze eerste plug-in hybride versie van de RAV4 bouwt verder op de hybride ervaring die Toyota gedurende de voorbije 20 jaar heeft opgebouwd met dit SUV-model, maar vooral met hybride aandrijvingen.

Met een systeemvermogen van 306 pk is deze RAV4 Prime bovendien de krachtigste RAV4 die ooit werd gebouwd. Hij accelereert van 0 tot 100 km/u in 6,2 seconden en dat belooft onvervalst rijplezier. Ondanks dit toch wel aanzienlijke vermogen belooft de constructeur een CO2-uitstoot van minder dan 30 g/km.

De 2,5-liter Hybrid Dynamic Force benzinemotor is dezelfde als die van de RAV4 Hybrid die we vandaag al kennen. De aangekondigde elektrische actieradius (WLTP-standaard) bedraagt ruim 60 km. Deze nieuwe versie belooft om verschillende reden een interessant alternatief te worden. De PHEV-variant, ofwel de RAV4 Plug-in Hybrid, zal in de tweede helft van 2020 worden voorgesteld. Het tijdstip van de marktintroductie zal later worden meegedeeld.(Belga)