Toyota Prius met racing dna

11/10/17 om 07:27 - Bijgewerkt om 07:29

Bron: Belga

Toyota heeft wereldwijd alle activiteiten op vlak van competitie onder het label Gazoo Racing verenigd. Dat zorgt ook voor een gamma sprankelende Toyota's.

De benaming "GAZOO" is een allusie op "Garage" en zit in de sfeer van autoliefhebbers die de look en de prestaties van hun wagen willen verbeteren. Toyota wil dit label voortaan ook tot bij de klanten brengen middels GR-modellen. Zo zal er binnenkort een nieuwe Yaris GRMN worden gelanceerd op de Europese markt en dat wordt de voorbode van een hele familie Toyota-modellen met roots in de Europese racerij.

De voorbije maand heeft Toyota in de hoofdzetel in Tokyo een volledig GR-gamma getoond met modellen die niet allemaal voor onze markt zijn bedoeld. Er zitten interessante modellen tussen zoals de GT86 maar ook een bijzondere variante van de Prius PHEV (plug-in hybrid) met GR-logo. Deze Japanse hybrid krijgt specifieke velgen en rode koetswerkelementen. Verder kan hij rekenen op een stijvere demping en spoorverbreders zodat de wegligging van de Prius danig verbeterd.

Het is de bedoeling om aan de rijervaring van de bestuurder te werken want er komt ook een kleiner sportstuur en aluminium pedalen. Deze sportoutfit zet de liefhebbers van het genre nu al aan het dromen en diezelfde mensen hopen dat deze versie zo snel mogelijk naar Europa komt. Op dit ogenblik werd dit nog niet bevestigd.(Belga)

Onze partners