Toyota lanceert nieuwe JPN Taxi

30/10/17 om 11:08 - Bijgewerkt om 11:09

Bron: Belga

Toyota brengt een nieuwe taxi op de markt die de geest van de Japanse gastvrijheid belichaamt en buitengewoon klantvriendelijk en functioneel is.

Toyota lanceert nieuwe JPN Taxi

Toyota lanceert nieuwe JPN Taxi © BELGA

Toyota stelt dat de JPN Taxi een nieuwe generatie taxivoertuigen inluidt, die ontworpen werd volgens de principes van het universele design, met een vlakke en lage vloer en een zijdelingse schuifdeur waardoor ze veel klantvriendelijker zijn. Verder zorgt een tijdloos stijl en een koetswerk in indigo ervoor dat hij onmiddellijk herkenbaar is als taxi in het stadsbeeld en verzekert het Safety Sense-pakket een optimale veiligheid van de inzittenden.

De Toyota JPN Taxi werd zopas voorgesteld op het Autosalon van Tokio en is nu reeds verkrijgbaar in Japan. Dit voertuig moet de perfecte belichaming van de Japanse gastvrijheid op wielen realiseren. Zo draagt de lage en vlakke vloer bij tot eenvoudig in- en uitstappen, net als de zijdelingse schuifdeur met grote opening en elektrische bediening, terwijl de koffer geschikt is om een rolstoel te vervoeren. De JPN Taxi biedt ook een uitstekend uitzicht voor de bestuurder dankzij de innovatieve vorm en positie van de voorruitstijlen en de inplanting van de buitenspiegels op de vleugels.

Ook aan de milieucijfers en de prestaties werd heel wat aandacht besteed: dankzij de nieuw ontwikkelde hybride LPG-motor bedraagt het verbruik slechts 5,2 l/100 km. De JPN Taxi krijgt ook een belangrijke rol tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 waar hij bezoekers uit de hele wereld zal vervoeren.(Belga)

Onze partners