Na het forfait van Audi, staat het wereldkampioenschap uithouding dit jaar in het teken van het duel tussen Toyota en Porsche in de topklasse voor prototypes. Met als orgelpunt van het seizoen de 24 Uren van Le Mans, de mythische etmaalrace die voor de merken zelfs meer betekent dan het behalen van de wereldtitel. Zeker de Japanners zijn er op gebrand om in Le Mans te scoren nadat zij vorig jaar in het zicht van de finish de leiding in de wedstrijd moesten afstaan na een panne.

De nieuwe Toyota TS050 toonde alvast zijn goede vorm door tijdens de testdagen in Monza de snelste tijd te draaien, voor de eveneens nieuwe 919 Hybrid van concurrent Porsche. Het WEC-kampioenschap 2017 telt 28 deelnemers, verdeeld over de klassen LMP1, LMP2, LMGTE Am en LMGTE Am. Naast Toyota en Porsche, zijn ook Aston Martin, Ford en Ferrari vertegenwoordigd bij de GT's. Deze serie gaat op 16 april van start in Silverstone (GB) en zakt dan op 6 mei af naar Spa-Francorchamps. Deze race is de ultieme test voor de teams en piloten voor de 24 Uren van Le Mans die op 17 en 18 juni wordt verreden.(Belga)

Na het forfait van Audi, staat het wereldkampioenschap uithouding dit jaar in het teken van het duel tussen Toyota en Porsche in de topklasse voor prototypes. Met als orgelpunt van het seizoen de 24 Uren van Le Mans, de mythische etmaalrace die voor de merken zelfs meer betekent dan het behalen van de wereldtitel. Zeker de Japanners zijn er op gebrand om in Le Mans te scoren nadat zij vorig jaar in het zicht van de finish de leiding in de wedstrijd moesten afstaan na een panne.De nieuwe Toyota TS050 toonde alvast zijn goede vorm door tijdens de testdagen in Monza de snelste tijd te draaien, voor de eveneens nieuwe 919 Hybrid van concurrent Porsche. Het WEC-kampioenschap 2017 telt 28 deelnemers, verdeeld over de klassen LMP1, LMP2, LMGTE Am en LMGTE Am. Naast Toyota en Porsche, zijn ook Aston Martin, Ford en Ferrari vertegenwoordigd bij de GT's. Deze serie gaat op 16 april van start in Silverstone (GB) en zakt dan op 6 mei af naar Spa-Francorchamps. Deze race is de ultieme test voor de teams en piloten voor de 24 Uren van Le Mans die op 17 en 18 juni wordt verreden.(Belga)