Toyota Camry keert terug als hybride

Toyota Camry keert terug als hybride © BELGA

Op het Autosalon van Parijs stelde Toyota in wereldpremière de nieuwe Camry Hybride voor, die meteen het aanbod van schone, elektrische modellen van het Japanse merk uitbreidt.

De groeiende afkeer van diesels op de Europese markt, zet de deuren opnieuw open voor de Camry na een afwezigheid van 14 jaar. De berline krijgt dit keer een hybride aandrijving aangemeten en wordt het achtste model in het aanbod van Toyota dat van deze technologie gebruikmaakt. Er zit ook een strategisch plan achter, want bij ons vervangt de Camry de Avensis die binnenkort verdwijnt. Toyota blijft inzetten op de gekende troeven van de berline: soberheid, comfort en ruimte. De Camry Hybrid straalt dan ook een zekere klassieke Japanse zenstijl uit.

Onder de motorkap krijgt een klassiek 2,5 liter benzineblok bijstand van een elektromotor om samen 218 pk te produceren. Dat vermogen volstaat om er een vlot tempo op na te houden en de gemiddelde CO2-uitstoot te beperken tot 98 g/km. Ook de nieuwe RAV4 maakt trouwens gebruik van deze aandrijving. Dit model werd eveneens in Parijs voorgesteld en zou wel eens meer succes kunnen boeken, rekening houdend met de SUV hype. Of de Camry Hybrid zou met een bijzonder scherpe prijs op de markt moeten komen. Afwachten maar.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content