Bij de vernieuwde tests bestaat er een mogelijkheid om twee versies van eenzelfde model te beoordelen zodat de specifieke uitrusting die vaak tegen meerprijs wordt geleverd ook geëvalueerd kan worden. Standaard beschikt de Micra over zes airbags, bevestigingspunten voor isofix-kinderstoeltjes en een autonome noodremfunctie. Wie voor het optionele Safety + Pack kiest, heeft ook recht op een actieve rijstrookassistent.

Die zal de wagen diagonaal afremmen om hem binnen zijn rijstrook te houden. Er is ook voetgangersherkenning zodat de wagen een automatische noodstop kan maken voor een overstekende voetganger. De basisversie van de Micra wordt aangedreven door een 1.0 benzinemotor met 73 pk. Er is ook de 0,9 turbomotor (van Renault-origine) die 90 pk levert en voor dieselrijders levert men de 1,5 DCi (90 pk) die eveneens uit de Renault-rekken komt. De instapversie kost 13.990 euro. (Belga)

Bij de vernieuwde tests bestaat er een mogelijkheid om twee versies van eenzelfde model te beoordelen zodat de specifieke uitrusting die vaak tegen meerprijs wordt geleverd ook geëvalueerd kan worden. Standaard beschikt de Micra over zes airbags, bevestigingspunten voor isofix-kinderstoeltjes en een autonome noodremfunctie. Wie voor het optionele Safety + Pack kiest, heeft ook recht op een actieve rijstrookassistent. Die zal de wagen diagonaal afremmen om hem binnen zijn rijstrook te houden. Er is ook voetgangersherkenning zodat de wagen een automatische noodstop kan maken voor een overstekende voetganger. De basisversie van de Micra wordt aangedreven door een 1.0 benzinemotor met 73 pk. Er is ook de 0,9 turbomotor (van Renault-origine) die 90 pk levert en voor dieselrijders levert men de 1,5 DCi (90 pk) die eveneens uit de Renault-rekken komt. De instapversie kost 13.990 euro. (Belga)