nieuws

Torrot Velocipedo, de Spaanse elektrische driewieler

  • Bijgewerkt om
  • Bron : Belga

De Torrot Velocipedo is een nieuwe elektrische scooter met drie wielen van Spaanse makelij. Zijn dak biedt bescherming als het weer tegenzit.

Het Spaanse merk Torrot brengt de Velocipedo op de markt. Deze 100% elektrische "driewieler" voor in de stad werd onlangs op het Salon van Milaan onthuld. Het concept met de 2 wielen vooraan bevordert de veiligheid (betere stabiliteit, kortere remweg), maar de grote originaliteit van de Velocipedo schuilt vooral in het "koetswerk" dat de twee passagiers beschermt. Het is een ijzeren structuur die bekleed werd met kunststof panelen om de passagiers grotendeels af te schermen tegen wind en regen.

Een andere bijzondere eigenschap van de Velocipedo is zijn 13,5 pk sterke elektromotor, die gevoed wordt door vijf verwijderbare lithium-ion batterijen die een rijbereik tot 150 kilometer garanderen. Die batterijen kunnen aan een huisstekker worden opgeladen in iets meer dan 4 uur. De Velocipedo haalt een topsnelheid van 90 km/u en heeft vier rijprogramma's: Boost, City, Tourer en Eco. De Torrot Velocipedo is een moderne maxiscooter met een dashboard met een TFT-kleurenscherm. Er zijn twee versies beschikbaar: standaard en cargo, die tot 190 kg kan laden. Die laatste richt zich op leveranciers in de stad. Deze scooter wordt in Spanje gebouwd en heeft een startprijs van ongeveer 6.000 euro. Wettelijk gezien wordt de Velocipedo als een 125cc scooter beschouwd.(Belga)

Gocar.be