Het gaat om 180.000 wagens van het type Model 3 en 19.700 van het type Model S, die werden geassembleerd tussen 2015 en 2020. Bij die eerste bestaat het risico dat bij het openen en sluiten van de kofferbak de kabelboom voor de achteruitrijcamera beschadigd raakt en er geen beeld wordt weergegeven.

Bij de wagens van het type Model S gaat het om een defecte voorste kofferbakvergrendeling die ervoor kan zorgen dat de motorkap onverwacht opengaat. Tesla liet weten dat het beide problemen gratis zal verhelpen. Donderdag riep het bedrijf van de excentrieke zakenman Elon Musk om dezelfde redenen ook al 475.000 voertuigen terug in de Verenigde Staten.

Het gaat om 180.000 wagens van het type Model 3 en 19.700 van het type Model S, die werden geassembleerd tussen 2015 en 2020. Bij die eerste bestaat het risico dat bij het openen en sluiten van de kofferbak de kabelboom voor de achteruitrijcamera beschadigd raakt en er geen beeld wordt weergegeven. Bij de wagens van het type Model S gaat het om een defecte voorste kofferbakvergrendeling die ervoor kan zorgen dat de motorkap onverwacht opengaat. Tesla liet weten dat het beide problemen gratis zal verhelpen. Donderdag riep het bedrijf van de excentrieke zakenman Elon Musk om dezelfde redenen ook al 475.000 voertuigen terug in de Verenigde Staten.