Dat maakte CEO Elon Musk bekend.

Tesla lanceerde donderdag een softwareupdate die moet verhinderen dat de batterij van de auto per ongeluk leeg raakt. Bij een vorige update vorig jaar breidde Tesla de bestuurdersassistentie uit, onder meer met cruise control die rekening houdt met omringend verkeer. Maar de volgende update binnen enkele maanden zal ingrijpender zijn, klinkt het.

'Op de autosnelweg of op een grotere baan zal een automatische piloot mogelijk zijn', zegt Musk. 'Het kan ook op privéterrein aan lage snelheid.' In een stedelijke omgeving zal de automatische piloot om veiligheidsredenen niet beschikbaar zijn.

De Tesla S, /
De Tesla S © /

De functie zal niet alleen bij nieuwe auto's aanwezig zijn. Tesla kan de updates draadloos doorvoeren bij bestaande auto's. (Belga)

Dat maakte CEO Elon Musk bekend.Tesla lanceerde donderdag een softwareupdate die moet verhinderen dat de batterij van de auto per ongeluk leeg raakt. Bij een vorige update vorig jaar breidde Tesla de bestuurdersassistentie uit, onder meer met cruise control die rekening houdt met omringend verkeer. Maar de volgende update binnen enkele maanden zal ingrijpender zijn, klinkt het. 'Op de autosnelweg of op een grotere baan zal een automatische piloot mogelijk zijn', zegt Musk. 'Het kan ook op privéterrein aan lage snelheid.' In een stedelijke omgeving zal de automatische piloot om veiligheidsredenen niet beschikbaar zijn. De functie zal niet alleen bij nieuwe auto's aanwezig zijn. Tesla kan de updates draadloos doorvoeren bij bestaande auto's. (Belga)