Dit Lamborghini-prototype is een showcase voor de producten die de constructeur in de toekomst zal bouwen. Het design staat uiteraard mijlenver van een productieversie maar het valt op dat de constructeur in de breedte werkt, met de hoekige en gespierde vormen die kenmerkend zijn voor de producten uit Bologna. De technologieën die hier worden gebruikt, werden in nauwe samenwerking met een Amerikaanse universiteit (Massachusetts Institute of Technology) ontwikkeld.

Net zoals bij zijn soortgenoten zal de Terzo Millennio niet langer worden aangedreven door een atmosferische V12-motor. Hij maakt immers gebruik van vier elektromotoren één per wiel) die hun stroom puren uit supercondensators. Dit moet voor onwaarschijnlijke acceleraties zorgen die niemand ooit eerder aan het stuur van een Lamborghini ervoer. Met dit systeem kan men ook veel energie recupereren. Kortom, hij zal topprestaties leveren, maar doet dat op een ecologisch verantwoorde manier.

Het meest tot de verbeelding sprekende element is het carbon koetswerk met "zelfherstellende" capaciteiten. Tenminste, wanneer het over oppervlakkige krassen gaat. Dankzij een technologie van vloeibare microvezels die in het koetswerk geïntegreerd werden. Op die manier zal de Lamborghini gedurende zijn ganse levensloop schitteren, hij zal ook geen last hebben van corrosie. Maar er is meer, het koetswerk kan ook zonne-energie opvangen die kan - al naargelang de situatie - voor de motoren of de boordelektronica worden gebruikt.(Belga)

Dit Lamborghini-prototype is een showcase voor de producten die de constructeur in de toekomst zal bouwen. Het design staat uiteraard mijlenver van een productieversie maar het valt op dat de constructeur in de breedte werkt, met de hoekige en gespierde vormen die kenmerkend zijn voor de producten uit Bologna. De technologieën die hier worden gebruikt, werden in nauwe samenwerking met een Amerikaanse universiteit (Massachusetts Institute of Technology) ontwikkeld.Net zoals bij zijn soortgenoten zal de Terzo Millennio niet langer worden aangedreven door een atmosferische V12-motor. Hij maakt immers gebruik van vier elektromotoren één per wiel) die hun stroom puren uit supercondensators. Dit moet voor onwaarschijnlijke acceleraties zorgen die niemand ooit eerder aan het stuur van een Lamborghini ervoer. Met dit systeem kan men ook veel energie recupereren. Kortom, hij zal topprestaties leveren, maar doet dat op een ecologisch verantwoorde manier.Het meest tot de verbeelding sprekende element is het carbon koetswerk met "zelfherstellende" capaciteiten. Tenminste, wanneer het over oppervlakkige krassen gaat. Dankzij een technologie van vloeibare microvezels die in het koetswerk geïntegreerd werden. Op die manier zal de Lamborghini gedurende zijn ganse levensloop schitteren, hij zal ook geen last hebben van corrosie. Maar er is meer, het koetswerk kan ook zonne-energie opvangen die kan - al naargelang de situatie - voor de motoren of de boordelektronica worden gebruikt.(Belga)