De betaling gebeurt rechtstreeks vanuit de auto via de mobiele Belfius-app. Lukoil en Belfius hebben samen met de start-up Carpay Diem een platform ontwikkeld waarmee men betalingen van een tankbeurt kan realiseren. Omdat de smartphone een steeds prominentere plaats inneemt in het leven en de gewoontes van de mensen ligt de keuze voor deze betaalmethode voor de hand.

Betalen vanuit de auto via de smartphone is eenvoudiger en gemakkelijker voor de bestuurder. Bij het naderen van het benzinestation hoeft hij alleen nog maar de "refuelling" service te kiezen uit het menu van de Belfius app. Via een plaatsbepaling verschijnt het Lukoil station waar men zich bevindt op het scherm. De chauffeur moet vervolgens de pomp selecteren die hij wil gebruiken en men kan pas tanken wanneer deze wordt vrijgegeven. Eens volgetankt, verschijnt de afrekening op het scherm. Dit extra gebruiksgemak wordt gekoppeld aan nog andere, meer gepersonaliseerde voordelen.(Belga)

De betaling gebeurt rechtstreeks vanuit de auto via de mobiele Belfius-app. Lukoil en Belfius hebben samen met de start-up Carpay Diem een platform ontwikkeld waarmee men betalingen van een tankbeurt kan realiseren. Omdat de smartphone een steeds prominentere plaats inneemt in het leven en de gewoontes van de mensen ligt de keuze voor deze betaalmethode voor de hand.Betalen vanuit de auto via de smartphone is eenvoudiger en gemakkelijker voor de bestuurder. Bij het naderen van het benzinestation hoeft hij alleen nog maar de "refuelling" service te kiezen uit het menu van de Belfius app. Via een plaatsbepaling verschijnt het Lukoil station waar men zich bevindt op het scherm. De chauffeur moet vervolgens de pomp selecteren die hij wil gebruiken en men kan pas tanken wanneer deze wordt vrijgegeven. Eens volgetankt, verschijnt de afrekening op het scherm. Dit extra gebruiksgemak wordt gekoppeld aan nog andere, meer gepersonaliseerde voordelen.(Belga)