Die nieuwe XV zat er al even aan te komen. Vorig jaar pakte Subaru uit met de XV Concept en werd ook de nieuwe Impreza onthuld. Als je weet dat de XV eigenlijk een crossover variant van de hatchbackversie van dit model is, lag deze nieuwe evolutie voor de hand. De tweede generatie van de XV volgt het gekende en succesvolle recept van zijn voorganger: voldoende bodemvrijheid, extra koetswerkbescherming en een stoere look. Kortom, alles wat een moderne crossover nodig heeft om te scoren, inclusief de symmetrische vierwielaandrijving van het huis.

Wat de aandrijving betreft, zal er wellicht weer keuze zijn uit viercilinder-boxermotoren op benzine en diesel, terwijl een hybride ook tot de mogelijkheden behoort. Meer duidelijkheid hierover begin maart op het autosalon van Genève als Subaru de nieuwe XV onder het doek vandaan haalt.(Belga)

Die nieuwe XV zat er al even aan te komen. Vorig jaar pakte Subaru uit met de XV Concept en werd ook de nieuwe Impreza onthuld. Als je weet dat de XV eigenlijk een crossover variant van de hatchbackversie van dit model is, lag deze nieuwe evolutie voor de hand. De tweede generatie van de XV volgt het gekende en succesvolle recept van zijn voorganger: voldoende bodemvrijheid, extra koetswerkbescherming en een stoere look. Kortom, alles wat een moderne crossover nodig heeft om te scoren, inclusief de symmetrische vierwielaandrijving van het huis.Wat de aandrijving betreft, zal er wellicht weer keuze zijn uit viercilinder-boxermotoren op benzine en diesel, terwijl een hybride ook tot de mogelijkheden behoort. Meer duidelijkheid hierover begin maart op het autosalon van Genève als Subaru de nieuwe XV onder het doek vandaan haalt.(Belga)