Subaru Impreza en XV scoren uitstekend op Euro NCAP

14/01/18 om 12:20 - Bijgewerkt om 12:31

Bron: Belga

Subaru geeft aan dat de nieuwste modellen van de kleine Japanse autoconstructeur uitstekend hebben gescoord op de jongste Euro NCAP-botsproeven. Zowel de recent gelanceerde Impreza als de nieuwe XV bieden een uitstekende bescherming aan de inzittenden bij een impact.

De compacte SUV, de XV, haalde zelfs de Best in Class Safety Award in het segment van de compacte gezinswagens. Hij kreeg deze score omdat hij de beste scores in zijn categorie haalde op vlak van bescherming van volwassen inzittenden, kinderen op de achterbank en bescherming van voetgangers bij een mogelijke aanrijding. Ook de Impreza haalde een uitstekende score, die de wagen vooral dankt aan de (standaard) gemonteerde veiligheidsuitrusting.

Zowel de Impreza als de VX worden voorzien van het Eye Sight systeem. Dit stelt de wagen in staat om de omgeving voor de wagen te monitoren. Omdat men gebruik maakt van 2 camera's ontstaat dieptezicht en kan het voertuig snelheid en afstand beter inschatten. Dit maakt het automatische noodstopsysteem duidelijk efficiënter. Verder kunnen de Subaru's ook rekenen op een voorbeeldige actieve veiligheid, met dank aan de uitstekende gewichtshuishouding en de symmetrische vierwielaandrijving.(Belga)

Onze partners