Het elektrisch aangedreven model moet dus uiterlijk binnen vijf jaar in de showroom staan en het zal een compact SUV-model worden. De bekendmaking komt niet als een (grote) verrassing omdat de basisarchitectuur met Toyota zal worden gedeeld. Voor Subaru is dit - net als voor andere merken - een manier om hun globale CO2-uitstoot te beperken zodat de Europese 95-gram norm binnen handbereik komt.

Ook Toyota ziet zich genoodzaakt om over te schakelen op (volledige) elektrificatie, hoewel het merk reeds aanzienlijke inspanningen heeft geleverd door hybride technologie op grote schaal aan te bieden én te democratiseren. Het nieuwe platform wordt een Japanse ontwikkeling en heeft niets te maken met de 100% elektrische Proace bestelwagens die Toyota vandaag reeds aanbiedt. Daar gaat het om een samenwerking met het Franse PSA. Subaru van zijn kant biedt vandaag reeds een mild hybride aandrijving met de e-Boxer motor.

Deze motorisaties zijn beschikbaar voor de Impreza, de XV en de Forester en zijn vandaag goed voor 60% van de omzet.(Belga)

Het elektrisch aangedreven model moet dus uiterlijk binnen vijf jaar in de showroom staan en het zal een compact SUV-model worden. De bekendmaking komt niet als een (grote) verrassing omdat de basisarchitectuur met Toyota zal worden gedeeld. Voor Subaru is dit - net als voor andere merken - een manier om hun globale CO2-uitstoot te beperken zodat de Europese 95-gram norm binnen handbereik komt. Ook Toyota ziet zich genoodzaakt om over te schakelen op (volledige) elektrificatie, hoewel het merk reeds aanzienlijke inspanningen heeft geleverd door hybride technologie op grote schaal aan te bieden én te democratiseren. Het nieuwe platform wordt een Japanse ontwikkeling en heeft niets te maken met de 100% elektrische Proace bestelwagens die Toyota vandaag reeds aanbiedt. Daar gaat het om een samenwerking met het Franse PSA. Subaru van zijn kant biedt vandaag reeds een mild hybride aandrijving met de e-Boxer motor. Deze motorisaties zijn beschikbaar voor de Impreza, de XV en de Forester en zijn vandaag goed voor 60% van de omzet.(Belga)