Het begin van de lente is voor vele rijders hét moment om hun motor of scooter uit de winterstalling te halen om weer te genieten van die gemotoriseerde tweewieler. De voordelen van dit type vervoer zijn puur praktisch (snel door de file, makkelijk parkeren) en ook emotioneel (het gevoel van vrijheid op twee wielen en één zijn met de omgeving). Toch zijn er nog altijd mensen die aarzelen om de stap naar twee wielen te zetten omwille van een aantal hardnekkige vooroordelen over motor- en scooterrijden: het regent zogezegd 'altijd' in ons land, motor- en scooterrijden is gevaarlijker dan met de auto, de motor neemt een extra hap uit het gezinsbudget, het examen is duur en moeilijk, ...

"Dat zijn vooroordelen die we willen ontkrachten," zegt Stijn Vancuyck van Febiac. "Met de website en het begeleidingsprogramma Start2Ride helpt Febiac niet-motorrijders op weg naar een motor of scooter en het bijhorende rijbewijs." Op de website van Start2Ride staat uitgebreide informatie over motor- en scooterrijden met de bijhorende troeven: veel tijd besparen door makkelijk te kunnen parkeren en vlot langs de files te laveren, een prima ontspanningsmiddel, fiscale voordelen, enz. Alle informatie over het rijbewijs is er overzichtelijk te consulteren. Je kan ook onmiddellijk een rijschool in je buurt zoeken en een kortingsbon van 50 euro voor een volledige opleiding downloaden. En met een simulator zoek je de goedkoopste verzekering, terwijl een persoonlijkheidstest een idee geeft welke motor of scooter het best bij je past. Bovendien is de inschrijving op het programma gratis.(Belga)

Het begin van de lente is voor vele rijders hét moment om hun motor of scooter uit de winterstalling te halen om weer te genieten van die gemotoriseerde tweewieler. De voordelen van dit type vervoer zijn puur praktisch (snel door de file, makkelijk parkeren) en ook emotioneel (het gevoel van vrijheid op twee wielen en één zijn met de omgeving). Toch zijn er nog altijd mensen die aarzelen om de stap naar twee wielen te zetten omwille van een aantal hardnekkige vooroordelen over motor- en scooterrijden: het regent zogezegd 'altijd' in ons land, motor- en scooterrijden is gevaarlijker dan met de auto, de motor neemt een extra hap uit het gezinsbudget, het examen is duur en moeilijk, ..."Dat zijn vooroordelen die we willen ontkrachten," zegt Stijn Vancuyck van Febiac. "Met de website en het begeleidingsprogramma Start2Ride helpt Febiac niet-motorrijders op weg naar een motor of scooter en het bijhorende rijbewijs." Op de website van Start2Ride staat uitgebreide informatie over motor- en scooterrijden met de bijhorende troeven: veel tijd besparen door makkelijk te kunnen parkeren en vlot langs de files te laveren, een prima ontspanningsmiddel, fiscale voordelen, enz. Alle informatie over het rijbewijs is er overzichtelijk te consulteren. Je kan ook onmiddellijk een rijschool in je buurt zoeken en een kortingsbon van 50 euro voor een volledige opleiding downloaden. En met een simulator zoek je de goedkoopste verzekering, terwijl een persoonlijkheidstest een idee geeft welke motor of scooter het best bij je past. Bovendien is de inschrijving op het programma gratis.(Belga)