SsangYong zet in op aardgas

11/01/18 om 19:09 - Bijgewerkt om 19:11

Bron: Belga

Naar aanleiding van het autosalon in Brussel lanceert de Koreaanse constructeur SSangYong en aardgasversie van de XLV SUV die erg interessant is. Hij is bovendien beschikbaar voor minder dan 20.000 euro.

SsangYong zet in op aardgas

SsangYong zet in op aardgas © BELGA

CNG (Compressed Natural Gas) is bij ons vaak beter bekend als aardgas en het is een erg interessante brandstof die bovendien door onze overheid wordt aangemoedigd. In Vlaanderen hoeft men zelfs geen BIV te betalen en er wordt ook geen rijtaks opgevraagd tot 2020. Op CNG rijden is ook beter voor het leefmilieu omdat de emissie schoner is, bovendien is de brandstofkost lager.

Tot voor kort was het echter niet makkelijk om overal CNG te tanken. Op dit ogenblik stelt dit probleem zich veel minder, want DATS - de tankstations bij de Colruyt supermarkten - leveren CNG. Ook andere brandstofleveranciers beginnen dit voorbeeld te volgen... Ook de invoerders leveren inspanningen om CNG te promoten. SsangYong is het derde grootste Koreaanse merk op onze markt dat sinds 2010 door de groep Alcopa (Moorkens, nvdr.) wordt ingevoerd. Deze invoerder voert ook Hyundai, Isuzu en Suzuki in. Deze XVL CNG betaal je 19.490 euro, inclusief installatie.

De XLV wordt aangedreven door een 1.6 liter benzinemotor van 128 pk en de wagen werd vorig jaar (2017) verkozen tot VAB Gezinswagen van het jaar. Met een garantie van vijf jaar is dit een interessant alternatief voor de gevestigde waarden...(Belga)

Onze partners