Sportieve en zuinige Huyndai HyperEconiq

16/10/17 om 13:09 - Bijgewerkt om 13:12

Bron: Belga

Hyundai stelde op de SEMA tuningshow in Las Vegas een opvallende versie van zijn Ioniq voor met een bijzonder laag verbruik van 2,9 l/100 km.

Sportieve en zuinige Huyndai HyperEconiq

Sportieve en zuinige Huyndai HyperEconiq © BELGA

De SEMA tuningshow in Las Vegas is steeds het toneel van bijzondere wagens die niet alleen opvallen met hun uiterlijk maar vaak ook met hun innoverende technologie. De naam HyperEconiq zet de toon al en de hoge verwachtingen worden zeker ingelost. Op deze tuningbeurs moest natuurlijk zeker het koetswerk onder handen genomen worden en die opdracht werd met glans uitgevoerd door de Californische specialist Bisimoto. Uitbundiger spoilerwerk en 19"-velgen in carbon zorgen voor een expliciet sportief voorkomen, terwijl de afdekking van de achterwielen, die een verbeterde stroomlijn moet opleveren, voor een heel speciaal accent zorgt als kers op de taart.

Even belangrijk is natuurlijk de onderliggende technologie. Hyundai nam de hybride aandrijving verder onder handen, waarbij de aandacht vooral uitging naar de efficiëntie van de elektromotor. Zo slaagden de technici erin het normverbruik terug te brengen van 4,0 naar 2,9 l/100 km. Deze HyperEconiq is een concept car om de show te stelen op evenementen en autosalons en zal niet in deze vorm in productie gaan, maar uiteraard zal de technologische ontwikkeling de seriemodellen wel ten goede komen.(Belga)

Onze partners