De BRZ is een vertrouwde verschijning in de Subaru-showrooms, want deze coupé werd in 2012 gelanceerd en tekent nog steeds present. Aangezien er niet meteen een opvolger in zicht is, bracht Subaru een 'Limited Edition' van het modeljaar 2019 uit. En gelukkig pikte de Belgische invoerder daar enkele exemplaren van in, die meteen werden omgedoopt tot 'Salon Edition', een verwijzing naar het Brusselse Autosalon waar deze speciale reeks aan het publiek werd voorgesteld.

De BRZ 'Salon Edition' behoudt zijn gekende troeven: een pittige 2 liter boxermotor die 200 pk produceert, een vlot schakelende manuele zesversnellingsbak, een strak rijgedrag en uiteraard de fraaie coupélijn. Deze nieuwe 'Edition' krijgt enkele interessante extra's. Eerst en vooral achter het stuur, waar je meteen merkt dat de gemonteerde Sachs-dempers toch wel een meerwaarde op vlak van rijdynamiek brengen, want je 'voelt' de BRZ hiermee beter en directer aan, zonder dat er teveel aan rijcomfort wordt ingeboet.

Dan is er nog het esthetische aspect. Het koetswerk van de BRZ is gelakt in de exclusieve 'Cool Gray Khaki' grijsblauwe tint, waartegen de zwarte 17 inch velgen, achterspoiler, luchtinlaten en raamlijsten mooi afsteken. In het interieur zorgen de sportzetels met stroken in bruin leder voor een speciaal accent, naast de extra uitrusting die onder meer een infotainmentsysteem met een TomTom-GPS, DAB+ en compatibiliteit met Android Auto en Apple CarPlay omvat. Het prijskaartje van 34.995 euro is daarmee meer dan gerechtvaardigd, zeker omdat je met deze beperkte Salon Edition een zeer exclusieve Subaru BRZ in handen krijgt.(Belga)

De BRZ is een vertrouwde verschijning in de Subaru-showrooms, want deze coupé werd in 2012 gelanceerd en tekent nog steeds present. Aangezien er niet meteen een opvolger in zicht is, bracht Subaru een 'Limited Edition' van het modeljaar 2019 uit. En gelukkig pikte de Belgische invoerder daar enkele exemplaren van in, die meteen werden omgedoopt tot 'Salon Edition', een verwijzing naar het Brusselse Autosalon waar deze speciale reeks aan het publiek werd voorgesteld.De BRZ 'Salon Edition' behoudt zijn gekende troeven: een pittige 2 liter boxermotor die 200 pk produceert, een vlot schakelende manuele zesversnellingsbak, een strak rijgedrag en uiteraard de fraaie coupélijn. Deze nieuwe 'Edition' krijgt enkele interessante extra's. Eerst en vooral achter het stuur, waar je meteen merkt dat de gemonteerde Sachs-dempers toch wel een meerwaarde op vlak van rijdynamiek brengen, want je 'voelt' de BRZ hiermee beter en directer aan, zonder dat er teveel aan rijcomfort wordt ingeboet.Dan is er nog het esthetische aspect. Het koetswerk van de BRZ is gelakt in de exclusieve 'Cool Gray Khaki' grijsblauwe tint, waartegen de zwarte 17 inch velgen, achterspoiler, luchtinlaten en raamlijsten mooi afsteken. In het interieur zorgen de sportzetels met stroken in bruin leder voor een speciaal accent, naast de extra uitrusting die onder meer een infotainmentsysteem met een TomTom-GPS, DAB+ en compatibiliteit met Android Auto en Apple CarPlay omvat. Het prijskaartje van 34.995 euro is daarmee meer dan gerechtvaardigd, zeker omdat je met deze beperkte Salon Edition een zeer exclusieve Subaru BRZ in handen krijgt.(Belga)