De Maserati's GranTurismo en GranCabrio vieren zo op hun manier de 60e verjaardag van de 3500 GT, één van de eerste echte grand tourisme wagens. Daarvoor werd van de coupé en de cabriolet de exclusieve reeks 'Special Edition' gelanceerd, waarvan slechts 400 stuks zullen worden geproduceerd. De SUV Levante krijgt daarnaast een uiterst luxueuze Ermenegildo Zegna uitvoering.

De eerste Maserati grand tourisme (GT) kwam er in 1957, nadat het merk zich jarenlang op de competitie had gefocust. Deze 3500 GT werd destijds eveneens op het Salon van Genève voorgesteld en er werden in totaal 2.200 exemplaren (coupé en cabriolet) van geproduceerd. De nieuwe GranTurismo en GranCabrio Special Edition onderscheiden zich door de New Rosso Italiano lakkleur, die gebaseerd is op de rode livrei van de Formule 1 250F waarmee Fangio in 1957 wereldkampioen werd. De zwart glanzende 20" velgen leveren hierbij een mooi contrast. Het interieur is bekleed met hoogwaardig Poltrona Frau leder, alcantara en carbon.

Voor het Levante Ermenegildo Zegna concept stak de bekende Italiaanse couturier het interieur eveneens in fijn leder in combinatie met zijde inzetstukken, wat uiteraard een bijzonder resultaat oplevert. Kortom, Italiaanse styling op zijn best.(Belga)

De Maserati's GranTurismo en GranCabrio vieren zo op hun manier de 60e verjaardag van de 3500 GT, één van de eerste echte grand tourisme wagens. Daarvoor werd van de coupé en de cabriolet de exclusieve reeks 'Special Edition' gelanceerd, waarvan slechts 400 stuks zullen worden geproduceerd. De SUV Levante krijgt daarnaast een uiterst luxueuze Ermenegildo Zegna uitvoering.De eerste Maserati grand tourisme (GT) kwam er in 1957, nadat het merk zich jarenlang op de competitie had gefocust. Deze 3500 GT werd destijds eveneens op het Salon van Genève voorgesteld en er werden in totaal 2.200 exemplaren (coupé en cabriolet) van geproduceerd. De nieuwe GranTurismo en GranCabrio Special Edition onderscheiden zich door de New Rosso Italiano lakkleur, die gebaseerd is op de rode livrei van de Formule 1 250F waarmee Fangio in 1957 wereldkampioen werd. De zwart glanzende 20" velgen leveren hierbij een mooi contrast. Het interieur is bekleed met hoogwaardig Poltrona Frau leder, alcantara en carbon.Voor het Levante Ermenegildo Zegna concept stak de bekende Italiaanse couturier het interieur eveneens in fijn leder in combinatie met zijde inzetstukken, wat uiteraard een bijzonder resultaat oplevert. Kortom, Italiaanse styling op zijn best.(Belga)