Als basis voor deze snellere versie vertrekt men van de R topversie met de 5.0 V8-motor. Die motor werd verder ontwikkeld bij de Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations afdeling. De motor levert 575 pk en 700 Nm. Los daarvan werd aan de aerodynamica gewerkt met een vlakke bodem, een splitter en een actieve achtervleugel van carbon. Afhankelijk van de gekozen accessoires wordt de wagen 25 tot 50 kg lichter door gebruik te maken van onder meer titanium voor de uitlaat.

Ook binnenin zien we aanpassingen met unieke SVR-stoelen met een gestikt ruitpatroon en een middenconsole die met suède werd bekleed. Voor de coupéversie betaal je 140.820 euro en de cabriolet parkeer je vanaf 147.920 euro voor de deur. Deze F-Type SVR is al vanaf de zomer beschikbaar. (Belga)

Als basis voor deze snellere versie vertrekt men van de R topversie met de 5.0 V8-motor. Die motor werd verder ontwikkeld bij de Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations afdeling. De motor levert 575 pk en 700 Nm. Los daarvan werd aan de aerodynamica gewerkt met een vlakke bodem, een splitter en een actieve achtervleugel van carbon. Afhankelijk van de gekozen accessoires wordt de wagen 25 tot 50 kg lichter door gebruik te maken van onder meer titanium voor de uitlaat. Ook binnenin zien we aanpassingen met unieke SVR-stoelen met een gestikt ruitpatroon en een middenconsole die met suède werd bekleed. Voor de coupéversie betaal je 140.820 euro en de cabriolet parkeer je vanaf 147.920 euro voor de deur. Deze F-Type SVR is al vanaf de zomer beschikbaar. (Belga)