In het kader van deze joint venture-overeenkomst zal een nieuwe generatie Smart elektrische modellen worden geassembleerd in een nieuwe, speciaal gebouwde elektrische autofabriek in China. De wereldwijde verkoop begint in 2022.

Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler, zei: "Voor meer dan 2,2 miljoen klanten vertegenwoordigt Smart een pionier in stedelijke mobiliteit. Op basis van dit succesverhaal kijken we uit naar verdere verbetering van het merk met de Geely Holding, een sterke partner in het segment van de elektrische voertuigen. We zullen gezamenlijk de volgende generatie Smart elektrische auto's ontwerpen en ontwikkelen. Daarnaast zal Mercedes-Benz ook een compact elektrisch voertuig produceren in de fabriek in Hambach."

De joint-venture-partners zijn overeengekomen dat de nieuwe generatie Smart-voertuigen zal worden gestyled door het wereldwijde Mercedes-Benz Design-netwerk en met engineering van de wereldwijde technische centra van Geely. Toekomstige productie zal worden gevestigd in China. Als onderdeel van het voertuigontwikkelingsprogramma zal de Smart-productportfolio ook worden uitgebreid naar het snelgroeiende B-segment. Voor de lancering van nieuwe modellen vanaf 2022 zal Daimler de huidige generatie Smart-voertuigen blijven produceren in zijn Hambach-fabriek in Frankrijk (EQ Fortwo) en in Novo Mesto (Slovenië, EQ Forfour). (Belga)

In het kader van deze joint venture-overeenkomst zal een nieuwe generatie Smart elektrische modellen worden geassembleerd in een nieuwe, speciaal gebouwde elektrische autofabriek in China. De wereldwijde verkoop begint in 2022.Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler, zei: "Voor meer dan 2,2 miljoen klanten vertegenwoordigt Smart een pionier in stedelijke mobiliteit. Op basis van dit succesverhaal kijken we uit naar verdere verbetering van het merk met de Geely Holding, een sterke partner in het segment van de elektrische voertuigen. We zullen gezamenlijk de volgende generatie Smart elektrische auto's ontwerpen en ontwikkelen. Daarnaast zal Mercedes-Benz ook een compact elektrisch voertuig produceren in de fabriek in Hambach."De joint-venture-partners zijn overeengekomen dat de nieuwe generatie Smart-voertuigen zal worden gestyled door het wereldwijde Mercedes-Benz Design-netwerk en met engineering van de wereldwijde technische centra van Geely. Toekomstige productie zal worden gevestigd in China. Als onderdeel van het voertuigontwikkelingsprogramma zal de Smart-productportfolio ook worden uitgebreid naar het snelgroeiende B-segment. Voor de lancering van nieuwe modellen vanaf 2022 zal Daimler de huidige generatie Smart-voertuigen blijven produceren in zijn Hambach-fabriek in Frankrijk (EQ Fortwo) en in Novo Mesto (Slovenië, EQ Forfour). (Belga)