Het studiemodel van de Skoda Vision E wordt getoond op het salon van Shanghai (19 tot 28 april). Het is een coupé-SUV met vijf deuren die een autonomie van 500 km belooft en een topsnelheid van 180 km/u haalt. Hij wordt aangedreven door twee elektromotoren met een totaalvermogen van 225 kW. Eén motor bedient de vooras, de andere zit op de achteras waardoor deze Vision E een 4x4 is.

Deze eerste elektrische conceptcar van Skoda kan semi-autonoom rijden. Dat wil zeggen dat hij in een file en binnen zijn rijstrook kan rijden zonder menselijke tussenkomst. Het voertuig meet 4.645 mm, is 1.918 mm breed en 1.550 mm hoog. De designers kozen voor een lange wielbasis van 2.850 mm, de overhang bleef voor en achter erg kort. Op die manier komt er extra binnenruimte en deze strategie wordt vandaag op alle Skoda-modellen toegepast. Op die manier werden de Octavia en de Superb de referentie binnen hun segment.

De constructeur uit Mlada Boleslav geeft aan dat er tegen 2025 vijf modellen komen met een zuiver elektrische aandrijving. Op korte termijn (2019) wil Skoda een plug-in hybride versie van de Superb lanceren.(Belga)

Het studiemodel van de Skoda Vision E wordt getoond op het salon van Shanghai (19 tot 28 april). Het is een coupé-SUV met vijf deuren die een autonomie van 500 km belooft en een topsnelheid van 180 km/u haalt. Hij wordt aangedreven door twee elektromotoren met een totaalvermogen van 225 kW. Eén motor bedient de vooras, de andere zit op de achteras waardoor deze Vision E een 4x4 is.Deze eerste elektrische conceptcar van Skoda kan semi-autonoom rijden. Dat wil zeggen dat hij in een file en binnen zijn rijstrook kan rijden zonder menselijke tussenkomst. Het voertuig meet 4.645 mm, is 1.918 mm breed en 1.550 mm hoog. De designers kozen voor een lange wielbasis van 2.850 mm, de overhang bleef voor en achter erg kort. Op die manier komt er extra binnenruimte en deze strategie wordt vandaag op alle Skoda-modellen toegepast. Op die manier werden de Octavia en de Superb de referentie binnen hun segment.De constructeur uit Mlada Boleslav geeft aan dat er tegen 2025 vijf modellen komen met een zuiver elektrische aandrijving. Op korte termijn (2019) wil Skoda een plug-in hybride versie van de Superb lanceren.(Belga)